avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Extras Cazier modificari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Extras Cazier modificari

Buna ziua,
As fi interesat dacă exista o metoda Radia fapte de pe extrasul de cazier judiciar cerut de firme la angajare.
Ca idee am primit acum 3 ani , o pedeapsa 1.6 ani cu suspendare și 2 ani de probatiune.
Acum totul a fost ok, a trecut perioada acum o luna.
Însă angajatorii cer extras de pe cazierul judiciar la angajare.

Am auzit însă nu stiu dacă se poate asa ceva , și anume ca se poate face o cerere pentru a șterge de pe extrasul de cazier judiciar pentru angajare faptele de acolo însă sa rămână doar pentru politie , judecatorie și organele abilitate.

Știți care este procedura ?
Cel mai recent răspuns: Duca Oana , Avocat 12:24, 2 Septembrie 2020
Legea nr. 290 din 24 iunie 2004 privind cazierul judiciar
art. 15
(1) Persoanele fizice înscrise în cazierul judiciar sau cu privire la care s-au făcut notări provizorii se scot din evidență dacă se află în una dintre următoarele situații:
a) faptele pe care le-au săvârșit nu mai sunt prevăzute de lege ca infracțiuni;
b) a intervenit reabilitarea judecătorească sau de drept;
c) a intervenit amnistia;
d) au fost condamnate la pedeapsa amenzii sau la o pedeapsă privativă de libertate de cel mult 3 ani și au trecut 20 de ani de la data rămânerii definitive a condamnării;
e) au decedat;
f) s-a dispus renunțarea la urmărire penală sau clasarea față de ele ori s-a pronunțat o hotărâre definitivă de achitare sau de încetare a procesului penal;
g) a trecut un an de la data executării măsurii educative;
h) au trecut 2 ani de la data când s-a pronunțat o hotărâre definitivă de amânare a aplicării pedepsei și nu s-a dispus revocarea sau anularea amânării aplicării pedepsei conform art. 88 sau 89 din Codul penal;
i) au trecut 5 ani de la data aplicării uneia dintre sancțiunile cu caracter administrativ prevăzute de art. 91 din Legea nr. 15/1968 privind Codul penal, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
Pai, nu sunteti reabilitat. S-a implinit doar termenul de supraveghere si a inceput sa curga termenul de 3 ani pt reabilitare de la implinirea termenului de supraveghere. Nu pot fi modificate inca datele din cazier.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2020
Duca Oana, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! am primit o suspendare de 3 ani pentru conducere ... Alindrd Alindrd Buna Ziua ! Am primit o suspendare de 3 ani pentru conducere fără permis și Furt ... Îmi puteți spune peste cat timp dispare cazierul ?? (vezi toată discuția)
Amânarea aplicării pedepsei înscrisă in cazierul judiciar RazvanSorin91 RazvanSorin91 In urma conducerii sub influenta alcoolului cu o alcoolemie de peste 0,8, in urma hotararii judecatoresti ramase definitiva mi s-a aplicat o pedeapsa de 8 luni ... (vezi toată discuția)
O amenda penala data in 2014 nu a fost achitata si apare in cazierul ... lilicu lilicu o amenda penala data in 2014 nu a fost achitata si apare in cazierul judiciar. Cum se poate sterge din cazier si ce consecinte pot aparea acum, dupa aproape ... (vezi toată discuția)