avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Master in Constructii Civile, drepturi si competente
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Master in Constructii Civile, drepturi si competente

Am o nelamurire, am terminat Cfdp (Facultatea de Constructii Cai ferate drumuri si poduri), si vreau sa stiu, daca as face un master pe Civile respectiv CDB (Constructi durabile din beton), voi dobandi competentele tehnice necesare pentru a semna un proiect de Civile mai mare de P+1 ?

Masterul este in acelasi domeniu cu studiile de licenta care le-am urmat , respectiv Ingineria CFDP, doar specializarea difera.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2020
AndreiDM11, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:15, 2 Septembrie 2020
Legea 288/2004
art.10
(1) Diplomele de master atestă că titularii acestora au dobândit cunoștințe și competențe generale și de specialitate, precum și abilități cognitive specifice.
(2) Cunoștințele generale se referă la:
a) familiarizarea cu cele mai noi și avansate dezvoltări ale cunoașterii în domeniu;
b) abilități superioare de cercetare independentă;
c) capacitatea de a aplica teoria în situații noi și care nu au putut fi prevăzute.
(3) Cunoștințele de specialitate se referă la:
a) acumularea unei cantități substanțiale de cunoștințe noi;
b) identificarea, abordarea și soluționarea de probleme cognitive și profesionale noi;
c) compararea cunoștințelor noi cu cele tradiționale și capacitatea de a stabili relații între acestea, în vederea sesizării direcțiilor noi de creștere a cunoașterii și de dezvoltare a profesiei.
(4) Competențele generale se referă la:
a) aplicarea creativă a tehnicilor de cercetare și rezolvare de probleme;
b) elaborarea de studii și rapoarte publicabile sau aplicabile profesional;
c) capacitatea de a conduce grupuri de lucru și de a comunică în contexte dintre cele mai diverse;
d) capacitatea de a acționa independent și creativ în abordarea și soluționarea problemelor, de a evalua obiectiv și constructiv stări critice, de a rezolva creativ probleme și de a comunică rezultate în mod demonstrativ;
e) abilități de conducător și angajare clară pe calea propriei dezvoltări profesionale.
(5) Abilitățile cognitive specifice presupun:
a) evaluarea critică a rezultatelor unor noi cercetări;
b) formularea de alternative interpretative și demonstrarea relevanței acestora;
c) aplicarea creativă a metodelor de cercetare;
d) conceperea și conducerea proceselor specifice domeniului.
(6) Competențele de specialitate se stabilesc prin reglementări proprii fiecărui domeniu.
....

- Absolvenții ciclurilor de studii masterat pot ocupa posturi didactice în învățământul preșcolar și preuniversitar obligatoriu, cu condiția deținerii a minimum 30 de credite de studii transferabile din programul de pregătire psihopedagogică oferit de departamentele pentru pregătirea personalului didactic. Personalul existent în sistemul de învățământ, care nu deține cele 30 de credite de studii transferabile din programul de pregătire psihopedagogică, este obligat să le dobândească în maximum 3 ani.

- Absolvenții cu diplomă de masterat pot ocupa posturi didactice în învățământul liceal, postliceal sau universitar, cu condiția deținerii unei pregătiri psihopedagogice, care să corespundă unui număr de minimum 60 de credite de studii transferabile, programe de pregătire oferite de departamentele pentru pregătirea personalului didactic. Personalul existent în sistemul de învățământ, care nu deține cele 60 de credite de studii transferabile din programul de pregătire psihopedagogică, este obligat să le dobândească în maximum 3 ani.

- Absolvenții ciclurilor de studii masterat didactic pot ocupa posturi didactice în învățământul preuniversitar de orice nivel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calificare gabrielgaby gabrielgaby Buna ziua. As dori sa stiu daca dupa terminarea unuimaster in domeniul ingineriei primesc titlul de inginer sau pot profesa in domeniul . Mentionez ca eu am ... (vezi toată discuția)
Drepturi absolventi de constructii proces bologna antoaneta1986 antoaneta1986 buna ziua! am absolvit in 2009 facultatea de constructii, inginerie economica in constructii, proces bologna 4 ani! stiu ca tb sa fac master, dar intrebarea ... (vezi toată discuția)
Facultateade 4 ani la zi nu se considera studii superioare ci studii de scurta durata??? cocuta1973 cocuta1973 buna ziua, am terminat o facultate particulara cu durata de 4 ani, la zi, si actualmente sunt economist. Astazi mi s-a adus la cunostiinta ca in curand daca ... (vezi toată discuția)