În urma unui proces al Asociației de proprietari cu un proprietar, prima a fost obligată la plata cheltuielilor de judecată. Imediat după rămânerea definitivă a hotărârii (noiembrie 2019), administratorul a depus în contul acestuia suma stabilită de instanță, fără a notifica într-un fel proprietarul. Menționez că, anterior, orice comunicare către proprietarul în cauză a fost returnată de către poștă cu mențiunea „refuză primirea”. La explicația plății se specifică faptul că sunt cheltuieli de judecată.
În luna iunie, acesta solicită executorului judecătoresc, iar în 29 iunie instanța admite cererea de încuviințare a executării silite. În 24 august (data poștei) am primit înștiințarea privind înființarea popririi, în fapt am intrat în posesia ei ieri, întrucât în perioada 21.08 - 01.09 am fost plecat din localitate.
Într-o primă discuție cu un jurist, ieri, mi s-a spus că trebuie formulată contestație la executare și anularea executării (ceea ce știam) și, dacă suma poprită a fost virată deja executorului trebuie acțiune pentru întoarcerea executării. Astăzi, însă, la bancă, mi s-a spus că suma poprită nu a fost virată și că, dacă am plătit, să mă adresez executorului pentru a emite către bancă o adresă de ridicare a popririi. Nu am reușit să contactez astăzi executorul, însă aș vrea, dacă discut cu el mâine, să am lecțiile făcute (în sensul că nu aș vrea să accept o promisiune că va ridica poprirea și să ieșim din termenul de 15 zile de formulare a contestației la executare).
Există această procedură de ridicare a popririi de către executor?
În altă ordine de idei, mi se pare că cererea de executare silită a proprietarului a fost făcută cu rea-credință, ceea ce ar constitui un delict civil.
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Executorul judecătoresc nu este obligat să ridice poprirea la cererea dumneavoastră.
Dacă nu depuneți urgent contestație la executare, riscați executarea silita, iar după termenul legal de 15 zile nu veți mai putea face nimic. Aveți în vedere că executorul este angajat de creditor, deci nu vă oferă dvs consultanță juridică.
Executorul poate ridica poprirea la cererea creditorului, dar dvs sunteți debitor.
Poprire salariala
arabolu
Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)