avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! O persoana majora pusa sub interdictie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! O persoana majora pusa sub interdictie judecatoreasca ...

Buna ziua! O persoana majora pusa sub interdictie judecatoreasca are numit un tutore. Spuneti-mi, va rog, mama acestei persoane, la solicitarea ei poate deveni ea tutore pentru acest interzis judecatoresc care are deja numit un tutore?
Cel mai recent răspuns: Dana Sgu86 , utilizator 16:20, 18 Ianuarie 2025
Sentinta a fost pronuntata in iulie 2019, dar a fost comunicata abia de curand, in vederea instituirii tutelei, autoritatii publice locale de la domiciliul pe care il avea interzisul judecatoresc la momentul pronuntarii sentintei. Insa, pana la ramanerea definitiva a sentintei si comunicarea acesteia respectivei autoritati, interzisul judecatoresc si-a schimbat domiciliul, motiv pt care acea autoritate publica locala care era la vechiul domiciliu a transmis sentinta autoritatii publice de la actualul domiciliu al interzisului judecatoresc pentru ca, potrivit sentintei, un reprezentant din cadrul autoritatii publice sa fie numit tutore. Este corect sa fie numit ca tutore un reprezentant al autoritatii publice locale de la actualul domiciliu al interzisului judecatoresc sau un reprezentant al autoritarii publice locale de la vechiul domiciliu?
Am deja 8 ani de când sunt tutorele surorii mele bolnavă de oligofrenie. Pot cere înlocuirea? E obligatoriu sa am înlocuitor sau se va desemna din oficiu? Mulțumesc

Ana Alexandrov a scris:

Tutorele este cel care poate solicita instanței înlocuirea sa, în funcție de situație, iar nu terțele persoane care doresc să preia această sarcină. Dacă există motive temeinice (vârsta înaintată, boală, infirmitate, mutare domiciliu, etc.), tutorele poate cere înlocuirea sa înainte de împlinirea termenului de 3 ani, în caz contrar trebuind să aștepte până la această dată.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți să cereți înlocuirea și ar fi bine să existe o persoană care să vă înlocuiască (o rudă sau un apropiat al persoanei bolnave).
Din păcate,nu există

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere sub interdictie NicolaieS NicolaieS Am cerut punerea sub interdictie si tutela pt. mama mea, care este bolnava de alzheimer. In prima instanta, Judecatoria Sectorului 3 a hotarat punerea sub ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune corina stancu corina stancu tatal meu a murit acum 1 saptamina, mama este diagnosticata cu Alzheimer. actul de deces al tatalui precum si actul de proprietate al apartamentului parintilor ... (vezi toată discuția)