avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, As avea nevoie de niste sfaturi legate de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, As avea nevoie de niste sfaturi legate de un balcon ...

Buna ziua,

As avea nevoie de niste sfaturi legate de un balcon construit in anii '80, la parter (fara autorizatie ca deh).
Am intrebat la primarie care ar fi pasii pentru aducerea in legalitate si mi s-a dat o lista de vreo 14 documente.
Intrebarea mea este, ar fi si alta cale de rezolvare fara acea lista?
Lista contine: autorizatie constructie,anunt incepere lucrari, valoarea constructiei, PV de receptie, referat proiectant & dirigente santier, certificat energetic, dovada transport material rezultat din constructii la rampe amenajate etc. Fiind construit acum 40 de ani, nu am de unde sa scot aceste acte.
Oare modificarea legii 50/1991 din acest an, nu se poate aplica aici? Ar fi indicat sa consult un avocat in acest caz?

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Danielcc , utilizator 11:50, 5 Septembrie 2020
Pentru intrarea in legalitate a constructiei este obligatoriu sa parcurgeti procedura de autorizare
Este necesar sa intocmiti proiect tehnic,sa solicitati autorizatie de constructie ,certificat de urbanism
Primaria a uitat sa comunice ca se adauga si amenda pentru constructia ilegala "ca deh" .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in legalitate cu un balcon theogrigore theogrigore Parintii mei au obtinut in luna mai 2017 autorizatie de constructie pentru un balcon situat la parter, pentru o persoana cu handicap (tatal meu). Au construit ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica Zabriela Zabriela Buna ziua, blocul in care locuiesc este in reabilitate termica, eu locuiesc la parter si am construit un balcon care este in curs de autorizare (am urbanism, ... (vezi toată discuția)
Balcon ultimul etaj, baza legala pentru inchidere fara autorizatie doru_gabi doru_gabi Buna ziua! Locuiesc la ultimul etaj (9), detin apartamentul din 2010, am schimbat cornierul de pe balcon cu termopan in 2011 (fara autorizatie). In acest ... (vezi toată discuția)