Buna ziua! Va rog tare mult , am nevoie de ajutor.
Am o societate comerciala, unde am 2 angajați si cu mine suntem 3. Precizez ca sunt asociat unic. În decembrie 2021 îndeplinesc condițiile de ieșire la pensie. Imi puteti spune cum pot transforma S.C. in PFA, am voie? Ma gandesc ca , nu mai sunt salariat ...nu stiu cum este mai bine. Ce ma sfătuiți?
Multumesc anticipat!
Ca sa va infiintati un pfa, trebuie sa aveti acte doveditoare pentru studiile avute pentru codul caen necesar.
Dupa ce veti avea calitatea de pensionar, puteti sa ramaneti asociat unic la acel srl, sa va desfasurati activitatea acolo fara contract de munca ca reprezentant al firmei iar venitul sa provina doar din incasarea dividendelor anuale, daca firma va avea profit. Varianta asta e mai simpla.
Daca doriti sa nu mai functionati cu acel srl, trebuie sa va infiintati acel pfa ma intai, dupa care transfrati cei doi salariati care raman in continuare cu contracte de munca, de pe srl pe pfa, transferati bunurile de pe srl pe pfa prin vanzare cu factura, transferati contractele de utilitati (apa, salubritate, lumina, etc, daca e cazul) de pe srl pe pfa si in final radiati srl-ul de la registrul comertului si finante.
Infiintare frizerie
cyp80myr
Am 32 de ani si as dori sa deschid o frizerie,dar nu am calificare.Se poate?Am spatiul meu si pentru ca nu am calificare ,as dori sa inchiriez scaune.Daca se ... (vezi toată discuția)