avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Buna ziua, reprezint o societate comerciala, societate ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Buna ziua, reprezint o societate comerciala, societate care a ...

Buna ziua,

reprezint o societate comerciala, societate care a cumparat de la alta societate 2 autoturisme.
avem factura emisa si achitata, insa societatea care a instrainat autovehicolele refuza, sa ne elibereze fiscalul, pentru cele doua autoturisme.
ce este de facut, din punct de vedere legal, ca societatea care a achizitionat cele 2 auto, sa si poata inregistra corect dpdv legal autoturismele?

va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2020
albinutza12, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine , Avocat 16:12, 30 Septembrie 2020
Daca vanzatorul nu va remite certificatul fiscal, atunci trebuie sa-l actionati in judecata pe obligatia de a face, adica instanta sa-l oblige sa isi indeplineasca indatorirea de a pune la dispozitia cumparatorului certificatul fiscal.
Puteti solicita si cheltuielile de judecata pe care le aveti cu ocazia procesului. Dar, mai intai faceti o notificare prin care sa-i cereti indeplinirea obligatiei sale.
Va multumesc frumos, pentru raspuns!
Seara frumoasa!
Buna ziua,

Va este necesar certificatul fiscal.

Daca vanzatorul nu va remite acest inscris, va puteti adresa instantei de judecata.
Buna ziua,

Fara certificatul de rol se considera lovit de nulitate absoluta contractul de vanzare-cumparare, exista preveri legale exprese în acest sens.

Introduceti o acțiune în fata instantei de judecata prin care solicitati obligarea vânzătorului la înmânarea certificatului de rol fiscal, în subsidiar, constatarea nulității absolute a contractului și repunerea părților in situația anterioara.

Cu stima,
AV. JASMINE OANCEA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor certificat fiscal auto nicollettaB nicollettaB Buna ziua, daca am cumparat o masina de la o societate care se ocupa cu vanzarea de masin (cumpara masini din Germania si le vinde in Romanaia) este ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină fără act de vânzare cumpărare. dețin ... Sagetatoarea Sagetatoarea Am cumpărat o mașină fără act de vânzare cumpărare. Dețin certificatul și talonul mașinii. Ultimul proprietar al mașinii a predat fiscalul celui ... (vezi toată discuția)
Fiscal auto!am cumpărat un auto de la o anumita firma pe 29 ... Georgyn Georgyn Fiscal auto!am cumpărat un auto de la o anumita firma pe 29 dec 2020(eu fiind persoana fizica) menționez ca am factura doveditoare cu plata +stampila firmei ... (vezi toată discuția)