avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere sub influenta alcoolului

Va salut cu respect! Acum cateva zile am fost oprit in trafic pentru control de rutina, si greseala mea, a fost sa conduc pe drumul public dupa ce am consumat alcool, mai exact, etilotestul a afisat valoarea 1.30mg/l.. Am fost condus la centru de recoltare, insa am refuzat prelevarea de probe biologice.Acum 3-4 ani, la fel am avut ghinionul sa fiu cercetat penal, tot pentru acelasi lucru, alcool si conducerea autovehicului pe drumul public, insa, nici pana in zilele de azi nu am fost citat sa ma prezint la biroul rutier / judecatorie / s a m d, si am beneficiat de permis de conducere,pana acum cateva zile.. Am zis, sa vad, daca apar cu dosar penal pe '' portal.just.ro '', insa dosar penal pe numele meu nu am gasit. Intrebarea mea, daca ma puteti lamurii, la ce lucruri sa ma astept? Exista vre-un risc sa mi ispasesc pedeapsa cu executare..?Stiu ca am gresit, enorm de mult!! Astept un raspuns din partea dvs! Va urez o zi buna!
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2020
AlexandruM90, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 15:28, 7 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Detaliati si formulati o intrebare.
Va salut cu respect! Acum cateva zile am fost oprit in trafic pentru control de rutina, si greseala mea, a fost sa conduc pe drumul public dupa ce am consumat alcool, mai exact, etilotestul a afisat valoarea 1.30mg/l.. Am fost condus la centru de recoltare, insa am refuzat prelevarea de probe biologice.Acum 3-4 ani, la fel am avut ghinionul sa fiu cercetat penal, tot pentru acelasi lucru, alcool si conducerea autovehicului pe drumul public, insa, nici pana in zilele de azi nu am fost citat sa ma prezint la biroul rutier / judecatorie / s a m d, si am beneficiat de permis de conducere,pana acum cateva zile.. Am zis, sa vad, daca apar cu dosar penal pe '' portal.just.ro '', insa dosar penal pe numele meu nu am gasit. Intrebarea mea, daca ma puteti lamurii, la ce lucruri sa ma astept? Exista vre-un risc sa mi ispasesc pedeapsa cu executare..?Stiu ca am gresit, enorm de mult!! Astept un raspuns din partea dvs! Va urez o zi buna!
Art. 337-Cod penal
Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice
Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorității competente, aflat în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței unor substanțe psihoactive se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.
Daca erati cercetat pentru art. 337 c.p. dreptul dvs de conducere era suspendat, prin urmare, la ultimul dosar, pe langa infractiunea retinuta( art. 337 c.p.) sa va asteptati sa va retina si infractiunea prev. si ped. de art. 335 alin. 2 c.p.
Angajati-va avocat care sa studieze dosarul si sa va acorde asistenta juridica si reprezentare in fata organelor judiciare.
Va multumesc pentru atentia acordata dle Razvan. Insa tin sa precizez, ca si inainte de a mi se suspenda permisul si a mi se face dosar penal pentru alcoolemie la volan, am mai fost oprit in trafic pentru viteza si centura, si, de fiecare data, mi se dadea permisul inapoi.Adica, nu pot sa ma incadrez, conform articolelor penale ca am si condus fara drept de circulatie, atata timp cat mi se aducea permisul dupa verificare..

Alte discuții în legătură

Probleme , niste raspunsuri va rog buli83 buli83 buna ziua , mi sa retinut permisu de conducere , eram stationat in Peco , mi sa spus ca am circulat cu o viteza de 109 km , am suflat in etilotest , nici macar ... (vezi toată discuția)
Permisul retinut GudacIonut GudacIonut In noaptea de 16.05.2015,in Orasul Costesti,judetul Arges,am fost somat de un echipaj de politie local sa trag pe dreapta. Consumasem 2 beri , si 2 pahare de ... (vezi toată discuția)
Intrebare: costinbeny costinbeny buna seara...as dori sa primesc si eu un raspuns cu privire la greseala pe care am facut-o,si anume ca am fost nevoit din motive personale sa ma urc la volanul ... (vezi toată discuția)