Buna ziua,
Ma adresez in legatura cu un caz de hartuire online. In cauza este fiica mea-hartuitorul este tatal ei, care dupa 25 de ani in care nu a vrut sa stie de ea, a abordat-o pe Facebook, insistent, cerandu-i sa o cunoasca. Fiica mea nu doreste acest lucru. In acest sens I-a dat Block. Ea are screen-shot-uri de la conversatii.
Ce poate face ea in aceasta situatie, pentru ca individual sa inceteze sa o mai agaseze. Ea se teme sa nu vina la ea la serviciu. Poate obtine un ordin de protective si in ce conditii?
Dna daca o amenința cu acte de violență fizica ,daca o șantaja cineva pt a obține sume de bani sau alte avantaje eventual de natură sexuală,daca era agresata fizic sau psihic atunci se putea pune problema unei plângeri penale sau a unui ordin de protecție.Daca un tată dorește să își cunoască fata chiar după 25 de ani nu este o faptă de natură penală..
Poate depune plangere pe hartuire, chiar daca ii e tata, fata decide cu cine are relatii sociale si cu cine , nu.
Acuma depinde de frecventa cu care o cauta, daca e chiar hărțuire sau nu.
Conteaza frecventa asa cum s-a spus anterior daca a sunat de câteva ori și a trimis câteva mesaje nu ar trebui să fie o problemă.Daca este vorba despre zeci de apeluri și z,zeci de mesaje ,În funcție de aceste aspecte se poate formula o plângere penală.
Hartuire prin sms
eu_200014
Buna,
As vrea sa stiu daca ma poate ajuta cineva si pe mine cu un sfat.Primesc sms-uri de la un numar pe care-l cunosc.Continutul acestora este insultator.La ... (vezi toată discuția)