avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Un administrator poate sa renunte la functie fara ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Un administrator poate sa renunte la functie fara acordul celorlalti administratori?

In ce masura un administrator poate sa renunte la functie fara acordul celorlalti administratori? Firma este un SRL cu 5 actionari si 3 administratori.
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cristina Filimon , Avocat 12:17, 7 Septembrie 2020
Acordul celorlalți administratori? Sau fără acordul asociaților?
3 dintre actionari sunt administratori. In principiu fara acordul tuturor. Multumesc
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2020
foravis, utilizator
Recomand să formulați cerere de renunțare la mandat și să convocați adunarea generală extraordinară pentru a se lua act de renunțare.
Din câte știu, dacă asociații nu încuviințează renunțarea, puteți formula face înregistrare de mențiuni la Registrul comerțului cu privire la renunțarea dumneavoastră, pentru opozabilitate față de terți (se prezumă că opozabilitatea față de asociați s-a realizat prin cererea de renunțare și includerea în ordinea de zi în AGAE).
Mai recomand ca până la convocarea AGAE să vă îndepliniți toate sarcinile care vă revin în calitate de administrator până la aprobarea renunțării la mandat, asta ca să nu vă treziți că formulează careva o cerere de atragere a răspunderii pentru renunțare intempestivă și alte minuni.

O zi frumoasă,
Av. Filimon Cristina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare aga curier curier in cazul in care s-a semnat o hotarare aga de catre asociati, fara a se face convocarea cu 10 zile inainte de data semnarii hotararii, fara invitatie prin ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator alfamar grup srl alfamar grup srl AM O SOCIETATE DIN ANUL 2000 IN CARE SUNTEM 2 ASOCIATI. EU AM 40% DIN PARTI SI SUNT SI ADMINISTRATOR. ASOCIATUL MEU NU MAI VREA SA AVEM ACTIVITATE PE ACEASTA ... (vezi toată discuția)
Care ar fi solutia??? Cerere de angajare a raspunderii administratorilor in cadrul procedurii reorganizarii judiciare si a falimentului - art. 137 din Legea nr. 64/1995. - ... (vezi toată discuția)