avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In cazul unei societati unde s-a decis reducerea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In cazul unei societati unde s-a decis reducerea programului ...

In cazul unei societati unde s-a decis reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamina, cf.art.52 alin 3 din Codul Muncii,nefiind 5 zile lucratoare consecutive , se poate beneficia de programul Kurzarbeit?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:33, 7 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se inceteaza reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamina si se decide reducerea timpului de muncă a salariaților cu cel mult 50% din durata prevăzută în contractul individual de muncă, cu informarea și consultarea sindicatului, a reprezentanților salariaților sau a salariaților, după caz, anterior comunicării deciziei salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! angajatorul doreste sa aplice in luna septembrie 2020 ... Iryna28 Iryna28 Buna ziua! Angajatorul doreste sa aplice in luna septembrie 2020 reducerea programului de lucru al unor angajati conform OUG 132/2020 (numita si kurzarbeit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, care este procentul maxim de reducerea a timpului ... HERLICSKA HERLICSKA Buna ziua, Care este procentul maxim de reducerea a timpului de lucru prin Kurzarbeit, in anul 2021? Va multumesc (vezi toată discuția)
Somajul tehnic ContSters229751 ContSters229751 Este in vigoare vreo ordonanta care reglementeaza somajul tehnic? In alta ordine de idei, Codul Muncii spunde ca in caz de reducere temporara a activitatii ... (vezi toată discuția)