avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute de trecere. Sunt proprietarul unui fond ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute de trecere. Sunt proprietarul unui fond aservit cu o forma mai ciudata, gen ...

Sunt proprietarul unui fond aservit cu o forma mai ciudata, gen un L, unde latura mai lunga este un drum care face legătura cu drumul public. Pe latura mai mica am construita o casa. Fix lângă partea aceasta a terenului, este un alt teren cu casa, care are înscris în cartea funciara un drept de servitute necontinuu și pozitiv asupra partii din proprietate care reprezinta drumul. Vecinul își parchează cele doua masini pe acest drum, în fata curții mele, uneori îmi este și greu sa parchez ca nu mai am loc. Își pune pubela de gunoi tot pe drumul meu. Nu am zis niciodată nimic. Dar au apărut probleme la partea de întreținere a drumului. Fiind din pietris și în panta, apar frecvent gropi, mai ales de la mașina sa care este o dubita. Le-am tot acoperit, dar acum după 3 ani nu mai pot face acest lucru din motive de sanatate. Am încercat sa vb cu el dar mi-a vorbit urat și a zis ca dacă nu îmi convine sa nu mai trec pe acel drum și ca el este coproprietar alături de mine, deci are aceleași drepturi. Ce pot sa fac? Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Bună seara, am o proprietate asupra unui teren de aproximativ ... BAG BAG Bună seara, Am o proprietate asupra unui teren de aproximativ 500 mp. Din aceștia, 200 sunt afectați de o servitute de trecere necontinua si pozitiva. ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere iosifgeorge iosifgeorge Matusa mea a cumparat o casă de la un dezvoltator imobiliar, iar proprietatea contine si un drum cu acces la sosea ptr care exista servitute in actele ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere si bariera daniel_vasile daniel_vasile Buna ziua, Am cumparat un imobil cu servitute de trecere pe un teren.Acum proprietarul terenului vrea sa puna o bariera pe drum cu acces cu cartela platita ... (vezi toată discuția)