avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara, Am o proprietate asupra unui teren de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara, Am o proprietate asupra unui teren de aproximativ ...

Bună seara,
Am o proprietate asupra unui teren de aproximativ 500 mp. Din aceștia, 200 sunt afectați de o servitute de trecere necontinua si pozitiva. Prioprietarul fondului dominant a început sa parcheze mașina (o dubita) și sa își depoziteze gunoiul pe aceasta parte din teren afectat de servitute. Ca sa aibă acces la drumul public trebuie sa treacă peste proprietatea mea care este în panta. Când urca cu dubita, derapează și face gropi în teren. Le-am tot acoperit dar am suferit o intervenție chirurgicala la spate și nu mai pot întreține terenul cum trebuie. L-am rugat pe vecin sa mai acopere și el din aceste gropi mai ales ca el le generează pe marea majoritate. Mi-a vorbit urat, m-a jignit și nu a făcut nimic din ce l-am rugat. As vrea sa fac o notificare prin care sa ii dau termen de remediere a neregualritatilor identificate. Cel mai probabil nu va face nimic. Apoi l-as da în judecata dar nu știu ce fel de cerere trebuie sa fac. Ma puteți ajuta, va rog?
Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere. sunt proprietarul unui fond aservit cu o forma mai ciudata, gen ... BAG BAG Sunt proprietarul unui fond aservit cu o forma mai ciudata, gen un L, unde latura mai lunga este un drum care face legătura cu drumul public. Pe latura mai ... (vezi toată discuția)
Vinderea unei bucati din teren dragonu1985 dragonu1985 buna ziua. am o bucata de teren de 2700mp as vrea sa vand o bucata de 100 mp unui vecin pentru a avea aces la gradina lui. din informatile lui am putea face ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere CARMENSANDRU CARMENSANDRU Am cumparat o casa si am prin curtea vecinilor servitute de trecere ( curtea mea este 30 m mai in spate). In fata casei am 1.90 m, pana la granita cu vecinul, ... (vezi toată discuția)