buna ziua.
am o bucata de teren de 2700mp as vrea sa vand o bucata de 100 mp unui vecin pentru a avea aces la gradina lui.
din informatile lui am putea face un act prin care se sustine ca el va avea drep de servitudine,specificata ca clauza in c. f. terenului dar tot eu as ramane proprietar pe acest teren.
daca as vrea sa vand terenul dupa acea mar afecta cu ceva clauza?
Servitutea conventionala inceteaza, printre altele, fie prin expirarea termenului prevazut in conventie, fie prin renuntarea la servitute sau prin confuziunea fondului dominant cu fondul aservit. In principiu, puteti vinde oricind terenul respectiv, cu indatorirea cumparatorului de a accepta si a respecta servitutea conventionala. Cu toate acestea trebuie sa aveti in vedere si cuprinsul art.624 C.civ., care prevede ca servitutile "continue, neaparente si servitutile necontinue si neaparente" nu pot fi constituite decat prin titlu. Deci titlul (conventia de constituire) va reprezenta dovada existentei acestei servituti.
Buna seara! sigur ca v-ar afecta. Vindeti un teren cu servitute si orice cumparator va plati mai putin pe tot terenul pentru ca va fi deranjat de beneficiarul servitutii. Mai exact scade valoarea terenului dvs. si nu cred ca va doriti asta. Cel mai bine este sa-i vindeti o suprafata de teren care-i este necesara pentru a avea acces la gradinea pe care sa o ingradeasca si sa nu aiba nici o treaba cu proprietatea dvs.
Servitute
liamic43
Va rog lamuriti-ma ce ar insemna un [u]titlu pentru servitute[/u]?
Am pe schita anexa,nu in contract vanzare-cumparare,reprezentat un drum de acces,fara ... (vezi toată discuția)