avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitute

Va rog lamuriti-ma ce ar insemna un titlu pentru servitute?
Am pe schita anexa,nu in contract vanzare-cumparare,reprezentat un drum de acces,fara latime,fara lungime,fara CF.Acest drum l-am oferit ca atare pe terenul meu gratuit cumparatorilor,fara nici o conventie scrisa sau ,verbala pentru ca acum acestia sa-mi impuna fel de fel de sarcini pt.folosinta acestui drum de acces.Este legal sau nu?Ce as putea face ?
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 09:58, 14 Iulie 2010
Buna ziua !
Avand in vedere ca este vorba de o servitute necontinua si neaparenta, acesta se stabileste prin titlu ( art. 624 c.civ.). In acest sens introduceti o actiune in instanta pentru stabilirea servitutii, daca prin buna intelegere nu puteti stabili o servitute de trecere printr- un act.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinderea unei bucati din teren dragonu1985 dragonu1985 buna ziua. am o bucata de teren de 2700mp as vrea sa vand o bucata de 100 mp unui vecin pentru a avea aces la gradina lui. din informatile lui am putea face ... (vezi toată discuția)
Drum de acces proprietate privata andreeasteavu andreeasteavu Buna ziua. De 2 saptamani am inchiriat un buldo excavator pentru taierea unui drum de acces in curtea casei.Casa se afla situata de un deal ,iar drumul de ... (vezi toată discuția)
Lngradire acces locuinta sobv99sec sobv99sec Va rog sa ma sprijiniti in urmatoarea problema.....Drumul de acces spre locuinta propr. pers trece pe 4 proprietati, deservindu le cu acelas scop de drum de ... (vezi toată discuția)