avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este dezvoltatorul obligat sa prevada aerisire la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este dezvoltatorul obligat sa prevada aerisire la boxele din subsol?

Am cumparat un apartament cu doua boxe intr-un bloc nou construit.

Boxele se afla intr-o incapere inchisa, fara nicio aerisire. Sunt mai multe boxe, separate prin gard de plasa, insa toate se afla intr-o incapere de aproximativ 60mp, la care accesul se face printr-o usa plina.
Deja au inceput sa ne mucegaiasca lucrurile de acolo, intrucat dezvoltatorul nu a prevazut niciun sistem de aerisire, invocand ca ISU nu le-ar fi dat acordul altfel.

Este acesta un viciu ascuns? Sunt obligati sa asigure o aerisire minima?
Cand i-am contactat mi-au spus sa imi cumpar un dezumidificator.
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2020
dianabuzila, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 09:16, 9 Septembrie 2020
În mod normal, spațiile de la subsol trebuie prevăzute cu spații de aerisire, conform legii.
Multumesc, dl Albu. Si dezvoltatorul de ce tot invoca cerintele ISU, conform carora este interzisa aerisirea, deoarece in caz de incediu focul nu se poate alimenta cu oxigen?
Vin cerintele ISU in contradictie cu legea? Ca asta imi e neclar.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2020
dianabuzila, utilizator
Se pot amenaja boxe gospodăreşti în subsolurile blocurilor de locuit?
Potrivit prevederilor art.4.2.3 paragraful 2 din Normativul de siguranţă la foc a construcţiilor P118-99, „În subsolul sau demisolul clădirilor de locuit se pot realiza boxe gospodăreşti, cu condiţia utilizării acestora numai pentru materialele şi substanţele admise (fără risc mare de incendiu) şi asigurării măsurilor de protecţie corespunzătoare”.
[ link extern ] /

Nu spune nimic de aerisiri.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2020
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boxe subsol ! livache74 livache74 Buna ziua ! La noi in bloc avem probleme cu administratorul si presedintele de bloc in vederea infintarii de boxe, adica nu ne lasa sa ne facem dar problema ... (vezi toată discuția)
Boxa subsol bloc toderita toderita Buna ziua, in anul 2014 am inceput sa ne construim noi propietari la subsol boxe( pt ca nu existau).Am discutat ca dupa ce se termina de construit sa platim ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt proprietar intr-un imobil cu mai multe apartamente, ... Rozelia Rozelia Buna ziua, sunt proprietar intr-un imobil cu mai multe apartamente, nu detin boxa deoarece la momentul in care m-am mutat in apartament nu aveam nevoie, intre ... (vezi toată discuția)