avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua!In 16-05-2020 fiind in perioada de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua!In 16-05-2020 fiind in perioada de suspendare a dreptului ...

Buna ziua!In 16-05-2020 fiind in perioada de suspendare a dreptului de a conduce de 30 de zile,fortat de o imprejurare care tine de salvarea unei vieti ,am condus 2km o masina! In cei 2km am fost oprit de un agent si mi s-a intocmit dosar penal! Alcoolemie 0,00, 30de ani vechime sofer profesionist, nici o abatere in acesti 30 de ani! Procurorul de caz a analizat situatia, a inteles ca a fost una extrema, a dat renuntare conform art 318 alin(12)NCCP. La fel si judecatorul de caz care in 20-08-2020 da hotarare definitiva de clasare conform recomandarilor procurorului. Mentionez ca prin ordonanta am avut dovada de conducere intre 06-07-2020 si 04-08-2020 urmand apoi sa astept finalizarea procesului. Cu hotararea definitiva am mers la politia rutiera crezand ca fiind absolvit de orice vina atat de procuror cat si de judecator, imi recuperez permisul! Aici am fost anuntat ca nici vorba de permis ,ca ei au dreptul sa il suspende pe 90 de zile( in ciuda ordonantei si a hotararii definitive), dar ca il pot recupera mai repede daca dau examen! Merg si dau examen, il iau si surpriza....:- Un functionar de la ghiseu ma anunta ca am dat examen degeaba ca tot 90 de zile ramane suspendat pt ca nu am depus cererea de recuperare in 30 de zile de la....si aici explicatiile s-au incheiat! 30 de zile de la ce??? Nu am avut proces verbal intocmit in data de 16 05-2020! Apoi a fost Ordonanta care a dispu dovada pt 30 de zile, apoi nimic! Reomandarea sa astept terminarea procesului care avea data 20-08-2020! Va rog mult, cine poate, sa imi dea un raspuns, un sfat ,ce ar trebuii sa fac pt a-mi putea recupera permisul! Am ramas si fara serviciu, sunt singurul aducator de venituri din familie cu sotia bolnava de diabet dependenta de insulina!! Va rog, sunt disperat! Vreau sa muncesc si politia romana nu ma lasa!! Va rog , ce este de facut??? Multumesc!!

Alte discuții în legătură

Buna ziua! permis retinut pt o depasire neregulamentara pt 30 ... Angelo2011 Angelo2011 Buna ziua! Permis retinut pt o depasire neregulamentara pt 30 de zile! In perioada retinerii permisului, fortat de imprejurari am condus o masina pe o distanta ... (vezi toată discuția)
Diabetul si alcoolul:care este explicatia unei alcoolemii de 0.09 mg/l aer expirat, ... UNGUREZECHIL UNGUREZECHIL Care este explicatia unei alcoolemii de 0.09 mg/l aer expirat, seara, la o persoana cu diabet, dependenta de insulina, desi nu consuma deloc alcool din cauza ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere catalindumitrele catalindumitrele Buna ziua, am fost oprit in trafic in data de 22.04. 2020, am fost verificat si mi s-a comunicat ca am avut permisul suspendat pentru cumul de puncte incepand ... (vezi toată discuția)