avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort prin acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort prin acord

buna seara din nou. as vrea sa va rog sa ma ajutati din nou cu raspunsul la o intrebare.

in cazul divortului prin acord ce documente trebuiesc depuse si cine le poate depune. este de ajuns sa o fac eu sau trebuie sa fim amandoi?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 21:00, 20 Decembrie 2009
In cazul in care formulati cererea de desfacere a casatoriei prin acordul partilor, cerere trebuie semnata de amandoi sotii, trebuie depus certificatul de casatorie sau o copie a acestuia, chitanta reprezentand taxa judiciara de timbru, timbru judiciar, copie de pe buletinele dvs, toate acestea doar daca din casatorie nu au rezultat copii minori.
Trebuie neaparat sa va prezentati amandoi la depnerea actiunii si sa indepliniti conditiile prev de art.38 Codul Familiei: cel putin un an de la incheierea casatoriei si sa nu aveti copii minori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord laurainaveronica1983 laurainaveronica1983 As dori sa aflu detalii despre cum se procedeaza si ce acte sunt necesare in cazul nunui divort de comun acord. Mentionez ca eu am buletinul in sectorul 6, iar ... (vezi toată discuția)
Divortul de comun acord fara copii sau partaj alecomsrl alecomsrl Buna ziua. as dori sa stiu daca se poate care este procedura(actele care se depun si unde) la divortul de comun acord fara copii si fara bunuri de impartit si ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord.. dragalasha03 dragalasha03 Buna ziua. Am o problema,vreau sa divortez si am citit tot felul de acte de care am nevoie pentru a incepe demersul dar am o nelamurire in ceea ce priveste ... (vezi toată discuția)