O problemă care s-a mai discutat pe forum, dar de care mă lovesc oarecum personal în acest moment.
Umblând prin București să mă interesez de achiziția unei căsuțe, am constatat faptul că foarte multe mansarde, supraetajări, poduri locuibile sunt executate ilegal, fără autorizație sau cadastru. O explicație pe care am auzit-o foarte des ar fi că mansardările pe structură ușoară nu necesită autorizare (din câte știu, orice modificare a caracteristicilor unei construcții necesită autorizație).
Care ar fi pașii de intrare în legalitate a unei asemenea construcții (probabil amendă și obligarea la intrarea în legalitate) și care ar fi cuantumul amenzii la care s-ar putea aștepta proprietarul?
Care ar putea fi consecințele juridice ale achiziționării unui asemenea imobil?
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Intrarea in legalitate ,implica executare de proiect tehnic,solicitare autorizatie de constructie,certificat de urbanism,
deschidere santier,realizare proces verbal de receptie finala,notare la ocpi si in cartea tehnica a constructiei
Intabulare mansarda
camelusa
Buna ziua,
Am construit o mansarda deasupra apartamentului in care locuim. S-a facut receptia la terminarea lucrarilor. As dori sa stiu care sunt urmatorii ... (vezi toată discuția)