avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna dimineața.Un mic ajutor va rog daca se poate.Doi ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna dimineața.Un mic ajutor va rog daca se poate.Doi părinți ...

Buna dimineața.Un mic ajutor va rog daca se poate.Doi părinți divorțați din anul 2012 cu doi copii(unul de 11 ani altul de 16 ani)au custodie comună cu precizarea că domiciliul copiilor a rămas la tata(jud.Iasi)pentru că în acel moment avea casa și condiții ptr copii.Minorul de 16 ani in prezent nu are buletin și nu poate fi înscris la școală din aceasta cauza( tatăl nu este interesat de acest aspect).Mama dorește să îi facă buletin și să o i-a in spatiu pe minora la adresa mamei ei în același jud.Iasi practic cine o ia in spatiu este bunica minorului de 16 ani.
Întrebarea este poate sa se duca la poliție sa îi facă buletinul minorului fara sa fie prezent tatăl sau fara acordul tatălui minorului?
Mulțumesc și o zi buna.
Cel mai recent răspuns: timofteandreius , utilizator 20:54, 9 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, locuinta copilului e la tata, nu i se poate face buletin la bunica.
Probabil ca veti ajunge in instanta daca individul ni vrea sa ii faca buletin.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc frumos de informație.Mama minorului va incerca pentru inceput (daca tatăl refuza sa ii facă buletinul) sa ii facă o sesizare la poliție în care sa precizeze că minorul nu poate fi înscris la școala din aceasta cauza.Poate așa îi va veni mintea la cap.

gi-jane2 a scris:

Nu, locuinta copilului e la tata, nu i se poate face buletin la bunica.
Probabil ca veti ajunge in instanta daca individul ni vrea sa ii faca buletin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silitã incredintare minori Adina18 Adina18 Buna, prietena mea a divortat iar cei doi minorii au rămas la tata, dar după doi ani de procese anul acesta, la început, a primit sentinta definitiva si ... (vezi toată discuția)
Proces de divorț cu minor la care n-a fost depusă întâmpinare în termen. este tardivă angajarea unui avocat? pop dumitru pop dumitru Buna ziua, Reclamanta ,mama minorului a introdus divortul in nov.2017;tatal copilului nu a depus intampinare in termen si nu s-a putut prezenta la prima ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am și eu o problema legata de copilul minor rezultat ... Radurodica591 Radurodica591 Bună ziua, Am și eu o problema legata de copilul minor rezultat în urma unei relatii de concubinaj. În urma acestei relații au rezultat 3 copii. ... (vezi toată discuția)