Teoretic... nu cred dar mai bine intrebati banca inainte de a decide asta..
Si mai calculati si daca va permiteti sa platiti ambele rate, CAR si Credit ipotecar, daca ruda, din N motive, nu mai doreste sa plateasca si nu este solvabil ( nu are bunuri pe numele sau, ramane fara serviciu...).
Banca va ține cont că sunteți girant, și va analiza dacă puteți plăti două rate, adică și CAR-ul dacă ruda devine insolvabilă, și apoi să faceți față să plătiți și rata la creditul personal.
Dacă aveți venit modest este posibil chiar sa vă respingă cererea de creditare, sau sa vă aprobe un cuantum mai mic decât cel dorit. Sau vă poate cere suplimentar garanție imobiliară, adică să garantați cu casa plata creditului.
In situatia in care ruda isi plateste cu succes ratele si inchide CAR-ul, iar eu aplic ulterior pentru ipotecar, imi va scadea scoringul daca banca vede ca am fost girant in ultimele 12 luni? Stiu ca poate scadea scoringul in functie de cate credite ai avut anterior.
Credite
cosereanu
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoare problema.
Prietena mea a avut un card de credit, acesta fiind folosit de sora ei care nu a mai ... (vezi toată discuția)
Problema girant
Madalina.puc
Buna ziua. Am si eu nevoie de un sfat. Tocmai am girat pe cineva pentru un imprumut si la cateva zile am aflat ca as putea contracta un credit insa acum suma ... (vezi toată discuția)