avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Legea nr. 449/2003 privind vânzarea produselor şi ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Legea nr. 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora

Buna seara! Am o intrebare cu privire la Legea nr. 449/2003 privind "vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora" .
Pe data de 1.09 am depus un telefon in service, in afara garantiei producatorului (soc mecanic - reparatie contracost). Daca nu se va respecta art.11 , alin.4 din lege cu privire la depasirea termenului de 15 zile calendaristice cui ma pot adresa pentru o reclamatie? Am inteles ca pot cere si reducerea costului reparatiei.
Multumesc !
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2020
Matthew54, utilizator
Cel mai recent răspuns: Matthew54 , utilizator 20:16, 11 Septembrie 2020
Păi articolul invocat de dumneavoastră are în vedere un produs care se află încă în perioada de garanție. Dumneavoastră ați spus că sunteți în afara perioadei de garanție, nu?
Condițiile și termenul de reparare trebuie discutat și agreat în prealabil cu service-ul. Ei ce v-au comunicat când ați mers cu telefonul?
Eu înțeleg din lege, la art.11 o reparație ce constă în soluționarea acesteia într-un interval de 15 zile calendaristice, nefiind specificat exact garanție sau nu. Acum tocmai de aceea am ales să întreb pentru că un termen expus de service nu am, iar estimarea ar fi pe sapt. viitoare.
Eu voiam să știu dacă se poate invoca acel articol și diminuarea costului, pe cale amiabilă, pentru că nu sunt sigur dacă săpt. viitoare înseamnă vineri sau luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz retur si reparatie in garantie: speta mea este urmatoarea...am ... Drcy Drcy [b]Refuz retur si reparatie in garantie [/b] Speta mea este urmatoarea...am comandat online (si platit si ridicat de la sediul comerciantului) un cuptor cu ... (vezi toată discuția)
Perioada reparatie telefon depasia ciprian.ivan ciprian.ivan Buna ziua, La data de 15.09.2020 am trimis un telefon catre reparatie. Am apelat la cei de la evoMAG, deoarece de la ei am procurart acest telefon si era ... (vezi toată discuția)
Anulate garantie tableta ca urmare a unui soc mecanic vipergirl vipergirl Buna ziua, Am avut o tableta in Service-ul autorizat vreo 3 saptamani (desi pe actul de constatare a defectiunii scrie ca reparatia se face in termen de ... (vezi toată discuția)