avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua conform articolului 195 din codul rutier, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua conform articolului 195 din codul rutier, “ conducătorul ...

Buna ziua conform articolului 195 din codul rutier, “ conducătorul auto testat preliminar cu ajutorul unui mijloc tehnic” și pun accent pe preliminar, aceasta testare e absolut necesară sau organul poate sari peste și te duce direct la spital ?
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua, Dl. Av. Liviu va mulțumesc pentru răspuns, din pacate am luat parte la un asemenea act din partea polițiștilor, am fost dus direct la spital pentru recoltare fara testarea in prealabil la fata locului, unde as putea încadra gestul organelor ? Este un tertip de care te-ai putea lega ? Având in vedere ca după recoltarea probelor am rămas fără carnet pe perioada nedeterminata...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Testarea alcoolemiei din aerul expirat nu e obligatorie, in OUG195/2002 nu exista vreun articol care sa prevada sanctiune pentru refuz. In schimb refuzul recoltarii probelor biologice se pedepseste penal.
Art. 337 cod penal
Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorității competente, aflat în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței unor substanțe psihoactive se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Daca v-a iesit in singe, fiti convins ca va iesea si in aerul expirat.
Nu e vorba de alcoolemie aici și a iesit la urina dar in saliva posibil sa nu fi iesit !!
Dar mulțumesc pt răspuns oricum!
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Este refuzul etilotestului ilegal, dacă se acceptă cel de sânge? altcineva1 altcineva1 Este refuzul etilotestului în sine ilegal, dacă se acceptă prelevarea testelor biologice? Pentru a preveni răspunsuri de genul \"De ce ai refuzat. Nu ... (vezi toată discuția)
În ce condiții poate poliția rutieră să însoțească participantul la trafic la spital pentru recoltarea probelor biologice? Urushi Bara Urushi Bara Buna ziua, in ce conditii poate politia rutiera sa insoteasca participantul la trafic la spital pentru recoltarea probelor biologice? Spre exemplu, daca ... (vezi toată discuția)
Art 337 ncp lucianbucur lucianbucur exista vreo sentinta definitiva favorabila inculpatului pt faptul ca - prelevarea de mostre biologice - nu insemna DOAR prelevarea de sange, alta i-a fost ... (vezi toată discuția)