avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua! In urma cu un an am fost intr-o situație ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua! In urma cu un an am fost intr-o situație care a avut ...

Buna ziua!
In urma cu un an am fost intr-o situație care a avut ca și consecință dispunerea urmăririi penale.
Luna trecută au avut loc audieri și s-a decis la renunțarea urmăririi penale.
Astăzi am primit acasă o scrisoare (locuiesc in alta parte acum deci nu am scrisoarea și nu știu exact ce scrie in ea) in care sunt anunțat ca trebuie sa ma prezint la tribunalul București pentru -confirmarea la renunțarea urmăririi penale-.
Îmi poate spune cineva ce înseamnă mai exact aceasta chestiune? Trebuie sa merg la tribunal și o sa fiu dus in fata unui judecător care o sa îmi spună ca s a renunțat la urmărire?
Este necesar sa ma prezint cu un avocat?
Ce o sa se întâmple mai exact acolo?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 22:14, 11 Septembrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Renuntarea la urmarire penala se dispune de procuror dar trebuie verificata de un judecator care sa o confirme ca fiind legala. De aceea hotararea procurorului este verificata de instanta, in cazul dvs. Tribunalul. Nu este obligatoriu sa va prezentati cu un avocat, asistenta juridica nefiind obligatorie insa este recomandabil sa va prezentati macar dvs. daca nu doriti sa fiti asistat/reprezentat de un avocat pentru a preintampina diverse incurcaturi care ar putea sa apara: lipsa procedura, prelungirea cauzei, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare Gio12 Gio12 Buna ziua,in cazul neprezentarii in urma unei citatii pentru confirmarea renuntarii urmaririi penale in calitate de intimat ce urmari ar avea? Inteleg ca ... (vezi toată discuția)
Citatie primita. ma prezint la tribunal? am facut o sesizare ... Alcora33 Alcora33 Citatie primita. Ma prezint la tribunal? Am facut o sesizare online la DIICOT, pentru furtul unui cont de Facebook, furt de date personale, in temeiul ... (vezi toată discuția)
Confirmare renuntare la urmarirea penala: prezenta obligatorie? ... Sab101 Sab101 Confirmare renuntare la urmarirea penala: prezenta obligatorie? Buna ziua! Am fost citat sa ma prezint la tribunal pentru confirmarea renuntarii la ... (vezi toată discuția)