avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asiguratorul imi spune sa astept sa vanda epava si ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asiguratorul imi spune sa astept sa vanda epava si dupa aceia ma despagubesc. e legal?

Salut,
Am o asigurare CASCO la Generali Asig. si am avut un accident in urma caruia conform devizului de la service , generali au spus ca e dauna totala.
Bun , au facut dosarul, pe care mie nu li l-au aratat??? si au spus ce este dat la serviciul evaluari pentru ca epava urmeaza sa fie vanduta la licitatie, si abia dupa aceia ma despagubesc.
I-am intrebat daca nu se vinde epava sau se vinde peste un an eu ce fac?
Mi-au raspuns ca nu au nici un termen sa ma despagubeasca.
Eu cred ca ma induc in eroare , trebuie sa fie o lege in care sa fie stipulat un termen de despagubire.
Ma puteti ajuta?
multumesc
Cel mai recent răspuns: costelo_ckr , utilizator 14:36, 1 Ianuarie 2010
Normal ca incearca sa traga de timp!:D
Termenul in care trebuie sa va despagubeasca este trecut in contractul dvs de asigurare facultativa! B-)
In orice caz, daca refuza sa va faca plata, atunci veti fi nevoit sa ii dati in judecata!Fiindca va pierdeti timpul de pomana!
Cam asa procedeaza toate societatile de asigurare , pentru ca profiturile provin din diferenta favorabila dintre incasari si plati , asa ca sfatul meu este sa-i dati in judecata si sa cereti si despagubiri pentru perioada in care nu v-au dat banii .
Pentru a avea motivul chemarii in judecata, verificati mai intai angajamentul/procedura/termenul din contractul de asigurare(Conditiile de asigurare atasate politei) privind modul de plata al daunei totale.
Daca toate obligatiile dvs. ca asigurat, au fost indeplinite,(depunerea tuturor documentelor, inclusiv cererea de despagubire) abia atunci incepe termenul de plata, care in mod obisnuit, n-ar trebui sa fie mai mare de 15 zile.
Se practica mult "vorbaria", care nu poate fi dovedita.Utilizati documente scrise,inregistrate, care mai apoi le puteti folosi ca probe.(ex: sa va comunice suma si data efectuarii platii despagubirii)
la asigurarile CASCO nu puteti cere decat dobanda legala petnru intarziere, intrucat in contractele de asigurare facultative nu exista alte dispozitii, asiguratorii protejandu-se de eventualele intarzieri in efectuarea platii.
de regula, atunci cand epava ramine spre valorificare asiguratorului, asiguratul, adica dvs. primiti intreaga suma asigurata in termen de 15 zile de la depunerea tuturor documentelor, raminand ca apoi, fara sa mai fie problema dvs., asiguratorul sa vanda epava la cel mai bun pret. ( nu e tocmai OK o astfel de practica, intrucat L.32/2000 nu prevede si vanzarea de epave in obiectul de activitate al firmelor de asigurari, dar asta e o alta poveste care excede nelamuririlor dvs.).
In concluzie, verificati termenul de plata al asigurarii in conditiile stipulate in contractul de asigurari si incepeti procedura de ecuperare a sumei de bani care vi se datoreaza cu titlu de despagubiri.

Apelati la un avocat pentru mai multa siguranta.
Succes!

Alte discuții în legătură

Dauna totala casco alexa_b alexa_b Am avut masina parcata in fata blocului si un alt sofer a facut praf 2 masini, printre care si a mea.Cf service-ului si asiguratorului este dauna totala.Masina ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala asiban raditalidia raditalidia Am o masina luata in leasing in anul 2007 , valoarea de noua a masinii a fost de 12000 euro . La incheierea politei casco de catre Asiban s-a facut o greseala ... (vezi toată discuția)
Dauna totala autoturism AMGanea AMGanea Cum se calculeaza valoarea de despagubire in cazul daunei totale in urma unui accident auto. Mentionez ca auto are anul de fabricatie 2006 si aprox. 35.000 ... (vezi toată discuția)