avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poate fi aleasa o firma ca Presedinte de asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poate fi aleasa o firma ca Presedinte de asociatie de proprietari? ...

Poate fi aleasa o firma ca Presedinte de asociatie de proprietari?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 16:59, 14 Septembrie 2020
Dacă este membru al asociației, de ce nu. Legea nu interzice asa ceva.

mateiluc a scris:

Poate fi aleasa o firma ca Presedinte de asociatie de proprietari?

Și cum se face adresarea, dna. Președinte sau dl. Președinte al asociației? Că firma numește de fiecare dată o altă persoana care este in această funcție, că cică așa vrea firma.

latka a scris:

Dacă este membru al asociației, de ce nu. Legea nu interzice asa ceva.

mateiluc a scris:

Poate fi aleasa o firma ca Presedinte de asociatie de proprietari?



Nu are importanță adresarea, folosiți tot timpul d-le Presedinte.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform disp L nr 196/2018 poate fi ales in functii de reprezentare asociatii de proprietari ,numai persoana,cetateanul care detine cumulativ calitatea de proprietar si de membru proprietar,respectiv sa domicilieze in condominiu si sa detina incheiat acordul de asociere cu asociatia de proprietari
"Conform disp L nr 196/2018 poate fi aleasa in functii de reprezentare asociatii de proprietari " orice persoana, fie ea fizica sau juridica., conditia principala e sa fie membru al asociatiei de proprietari. Nu luati in seama raspunsul anterior.
Pentru confirmare, va redau din lege:
Definitie:
o)membru al asociatiei de proprietari - proprietarul semnatar al acordului de asociere sau al unei cereri depuse la asociatie;
Deci nu e nici o conditie sa fie doar persoana fizica.

Articolul 56 (1)Presedintele asociatiei de proprietari este candidatul, membru al asociatiei de proprietari, ales prin vointa sa si a jumatate plus unu din numarul proprietarilor prezenti in cadrul adunarii generale. Presedintele poate delega, pentru cel mult 90 de zile pe an, atributiile sale unui membru al comitetului executiv, fara a fi exonerat de raspundere juridica.

Ultima modificare: Duminică, 13 Septembrie 2020
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Administratorul legal al unei persoane juridice , persoana juridică ... Dragutu Dragutu Administratorul legal al unei persoane juridice , persoana juridică ce are in proprietate pe firma bine-nțeles câteva apartamente intr un bloc , poate fi ... (vezi toată discuția)
Care sunt persoanele care pot fi alese in conducerea asociatiei ? mateiluc mateiluc Care sunt persoanele care pot fi alese in Conducerea Asociatiei de Proprietari? In legea 196/2018 se mentioneaza dreptul de a fi ales in Comitetul Executiv ... (vezi toată discuția)
Drept de a candida la o functie de conducere din cadrul asociatiei ... arkuser arkuser Drept de a candida la o functie de conducere din cadrul Asociatiei de Proprietari Legea 196/2018 stipuleaza la art. 27 faptul ca toţi proprietarii membri ... (vezi toată discuția)