avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fereastra de vedere pe calcan fara acordul bunicii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fereastra de vedere pe calcan fara acordul bunicii

Buna ziua,

Pe calcanul curtii bunicii mele exista o casa inca de acum 30 ani, care a avut doar zidul de pe calcan al casei vecinei.
Ieri, bunica a observat ca vecina a spart peretele casei ei si si-a montat o fereastra de vedere de 1,5x1.5 m, deci destul de mare - practic vecina poate iesi acum in curtea bunicii, o poate vedea ce face si asculta tot ce se vorbeste in curte.

Bunica mea este foarte suparata si a anuntat-o pe vecina sa repare zidul la loc cum era, insa vecina refuza sa faca acest lucru mentionand ca s-a saturat sa nu aibe lumina si sa aeriseasca o camera de pe calcan.

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele sfaturi / raspunsuri / solutii:

1. Daca vecina refuza sa aduca imobilul in starea initiala, bunica va face reclamantie la Disciplina in constructii - Politia Locala - insa daca acestia vor respinge sesizarea - se poate ataca pe contencios administrativ?

2. Daca bunica are la dispozitie doua cai legale, in cazul in care Politia Locala va respinge sesizarea, respectiv de a se adresa atat instantei de contencios administrativ, cat si instantei de civil - ce actiune ar trebui inaintata?
Cea de contencios administrativ?

3. Ce infractiuni sunt savarsite pe drept penal? Muncitorii vecinei au sarit gardul la bunica in curte pentru a finaliza fereastra, cand bunica era la piata si cand a revenit a vazut deja fereastra.
Poate fi violare de domiciliu?

Multumesc,
Ultima modificare: Duminică, 13 Septembrie 2020
seldom, utilizator

Alte discuții în legătură

Fereastra lumina si aerisire pe calcan (ce fel de?) dcgdcgdcg dcgdcgdcg Salutare tuturor, Doresc sa-mi deschid un gol de fereastra pe calcan la o baie care nu are fereastra la etajul casei mele. Golul de fereastra nu poate fi ... (vezi toată discuția)
La cati metri de podea se construieste geamul? cosminmir cosminmir Buna seara, Am inteles ca fereastra de la o casa ce are vedere in curtea vecinului trebuie construita la o anumita distanta fata de baza casei si geamul ... (vezi toată discuția)
Cum pot rezolva problema cu geamul vecinului? stanionela stanionela Casa vecinei mele are o fereastra cu deschidere spre proprietatea mea (distanta fiind de cca 1m),astfel incat toata ziua ma urmareste .Am facut adresa la ... (vezi toată discuția)