avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot rezolva problema cu geamul vecinului?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot rezolva problema cu geamul vecinului?

Casa vecinei mele are o fereastra cu deschidere spre proprietatea mea (distanta fiind de cca 1m),astfel incat toata ziua ma urmareste .Am facut adresa la Primarie si ca urmare a fost obligata sa-si inlocuiasca geamul existent cu geam mat.Problema este ca degeaba si-a montat geam mat daca fereastra sta tot larg deschisa .Ce pot face in aceasta situatie?Unde as putea sa ma mai adresez?
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 10:40, 5 Decembrie 2012
Daca nu puteti rezolva problema prin buna intelegere, pentru ca pe cale administrativa nu ati reusit sa solutionati problema urmeaza sa va adresati instantei de judecata cu solicitarea la o obliga pe vecina sa modifice fereastra pentru a nu mai avea vedere spre proprietatea dvs. daca distanta este mai mica de 19 decimetri pentru o casa construita inainte de 1.10.2011 si de 2 metri pentru o casa edificata ulterior.
art. 615 Cod civil
(1) Este obligatorie păstrarea unei distanţe de cel puţin 2 metri între fondul, îngrădit sau neîngrădit, aparţinând proprietarului vecin şi fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări ce ar fi orientate către acest fond.
(2) Fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări neparalele cu linia de hotar spre fondul învecinat sunt interzise la o distanţă mai mică de un metru.
(3) Distanţa se calculează de la punctul cel mai apropiat de linia de hotar, existent pe faţa zidului în care s-a deschis vederea sau, după caz, pe linia exterioară a balconului, până la linia de hotar. Distanţa, şi în cazul lucrărilor neparalele, se măsoară tot perpendicular, de la punctul cel mai apropiat al lucrării de linia de hotar şi până la această linie.

Casa vecinei este veche? Fereastra este acolo de cand dateaza casa? Si de cand este casa vecinei?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2012
ContSters259670, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este distanta legala dintre geam si vecin avramadalina avramadalina Am construit o casa la o distanta de 60cm de gardul vecinului,iar peretele bucatariei da spre gradina vecinului.Noi am facut un geam la o inaltine de 1,90m de ... (vezi toată discuția)
Fereastra catre terenul vecinului tankolevente tankolevente Buna ziua,am o intrebare clasica despre fereastra catre terenul vecinului. Doresc sa montez un geam catre terenul vecinului,mentionez ca nu am nicio alta ... (vezi toată discuția)
Geam la casã la 4metri de la gard Misu68 Misu68 Bunã. Am voie sä pun geam la casa mea în partea lateralã , dacã gardul vecinului este la 4 metri distantá de casa mea ??? (vezi toată discuția)