avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

Buna ziua, ma scuzati pt deranj, dar as avea nevoie de ajutorul dvs. Recent am promovat un examen pt postul de inspector-auditor in cadrul serviciului de ambulanta bihor. Inaite am lucrat in cadrul MAI, la politia bihor. Conditie de participare la examen a fost studii juridice. In cartea de munca incadrarea va fi de inspector-auditor(sau auditor potrivit legii salarizarii unice daca se va aplica din 2010). Intrucat eu doresc ca dupa 5 ani vechime sa pot sustine examenul de intrare in magistratura , cum pot face asta daca eu nu am trecut in cartea de munca consilier juridic?
Totodata as dori sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: Managerul serviciului doreste sa imi treaca in cartea de munca consilier juridic, imi va da si atributiuni de jurist(dar functia princpala va fi auditor), cum putem face sa trecem in cartea de munca si consilier juridic, iar daca nu e posibil ce trebuie sa fac pt a putea acumula vechimea necesara pt examenul in magistratura, managerul este de partea ma si vrea sa ma ajute, dar nu stim cum sa facem. Va multumesc mult , va doresc multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi ! Sarbatori fericite !
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 09:00, 21 Decembrie 2009
"La concursul de admitere în magistratura pot participa fostii judecatori si procurori care si-au încetat activitatea din motive neimputabile, personalul de specialitate juridica prevazut de art. 87 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, avocatii, notarii, asistentii judiciari, consilierii juridici, personalul de probatiune cu studii superioare juridice, ofiterii de politie judiciara cu studii superioare juridice, grefierii cu studii superioare juridice, persoanele care au îndeplinit functii de specialitate juridica în aparatul Parlamentului, Administratiei Prezidentiale, Guvernului, Curtii Constitutionale, Avocatului Poporului, Curtii de Conturi sau al Consiliului Legislativ, din Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Romane si Institutul Roman pentru Drepturile Omului, cadrele didactice din învatamântul juridic superior acreditat, precum si magistratii-asistenti de la Înalta Curte de Casatie si Justitie, cu o vechime în specialitate de cel putin 5 ani, la data sustinerii testului grila, daca îndeplinesc conditiile prevazute la art. 14 alin. (2) si, dupa caz, la art. 32 din Legea nr. 303/2004". - extras din regulamentul concursului de admitere in magistratura.

S-ar putea sa conteze si vechimea din cadrul MAI daca a fost de specialitate juridica. Daca acum managerul este dispus sa va treaca functia de consilier juridic, si mai bine.
Succes!
Trebuie sa discutati cu seful dvs fiindca in cartea de munca trebuie obligatoriu sa fiti incadrat consilier juridic pentru a acumula vechime in domeniul juridic!B-). Daca aveati facultatea de drept absolvita , timpul cat ati lucrat in politie este considerat vechime juridica!B-)
Succes!
Timpul lucrat in MAi, in "politia judiciara"se considera vechime in domeniul juridic.
Referitor la prezent una este postul de inspector-auditor si alta este postul de consilier juridic.
Succes!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie pe proprie raspundere ca nu exista intreruperi in activitate pin pin Buna ziua, pentru a participa la concursul organizat de catre CSM consilierii juridici trebuie sa aiba o vechime de cel putin 5 ani.... In cazul in care ... (vezi toată discuția)
...pot fi numiþi în magistraturã, pe bazã de concurs... relutdan relutdan Potrivit Legii nr.303 din 28 iunie 2004 privind statutul magistraţilor, art. 33. pot fi numiţi în magistratură, pe bază de concurs, dacă îndeplinesc ... (vezi toată discuția)
Vechime consilier juridic MG MG As dori sa-mi spuna cineva daca perioada lucrata ca inspector de specialitate in cadrul unui ONG constituie vechime ca si consilier juridic tinand cont ca la ... (vezi toată discuția)