avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Adresa de infiintare poprire
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Adresa de infiintare poprire

Buna ziua!Am primit la sediul societatii noastre,o adresa de infiintare a popririi in baza art.149 alin.5 din OUG 92/2003 privind Codul de procedura fiscala.Situatia,in fapt este urmatoarea:am avut o colaborare comerciala buna,care data de cativa ani cu o firma de materiale constructii.Aceasta firma datora firmei noastra 5000 ron.Acum cateva luni,un angajat din conducerea firmei,ne-a contactat,si ne-a spus ca firma are o situatie foarte dificila,ca probabil va intra in insolventa in curand, punandu-ne in vedere ca ar fi bine sa luam marfa constand in contravaloarea a cei 5000 ron pentru ca nu au alta posibilitate de a returna debitul.Am mers la firma debitoare si am facturat marfa de 5000 ron.Intre timp firma debitoare a intrat in insolventa.Problema este ca ne-am trezit cu o adresa de infiintare a popririi pe contul societatii noastre,pentru ca noi am datora firmei debitoare cei 5000.ron.Noi avem facturile,putem dovedi totul,nu stiu ce s-a intamplat.Probabil ca nu au operat un proces verbal de compensare intre firme.Impotriva infintarii popririi,ni se pune in vedere,ca putem face contestatie la instanta competenta in 15 zile de la comunicare.Intrebarea mea este:care este instanta competenta,daca ma puteti ajuta cu un model de astfel de cerere,care este temeiul legal?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ella_v , utilizator 12:41, 23 Decembrie 2009
Este corect ceea ce vi s-a intamplat, intrucat se fac verificari pentru o perioada de 6 luni anteriori deschiderii prodecdurii de insolventa.
Este insa bine sa va adresati unui jurist/avocat care sa studieze inscrisurile ce le detineti si sa va asigure asistenta juridica necesara.
Buna ziua !
Un model :




DOMNULE PRESEDINTE,


Subsemnatul(a) , S.C. …………., cu sediul in …………….CUI......................

Formulez:

CONTESTATIE LA POPRIRE


infiintata prin ordonanta de poprire nr. ……….din ……….. de aceasta judecatorie, in dosarul nr. ……….., la cererea creditorului, S.C. ………….., cu sediul in ………….. tert poprit fiind ………….., cu sediul in …………., pe care va rog s-o admiteti sa desfiintati ordonanta de poprire, urmand ca creditorul sa fie obligat sa-mi plateasca cheltuielile de judecata pe care le voi face cu acest proces.

Motivele contestatiei:


In fapt, la cererea creditorului, instanta, prin ordonanta de poprire citata, a dispus caS.C. sa primeasca suma de ........................ reprezentand ...................,datorata in baza facturilor..........
Creditorul a prezentat copia de pe actiunea de chemare in judecata (sau titlul executoriu constand in …………..).
Cu inscrisurile ce le atasez prezentei contestatii dovedesc ca nu mai sunt datornicul creditorului si deci urmeaza sa fie admisa contestatia si desfiintata ordonanta de poprire.
In drept, imi intemeiez contestatia pe dispozitiile art. 452 alin. 2 C. proc. civ.
Dovada contestatiei o fac cu …………………….


Depun cererea in trei exemplare pentru a se comunica creditorului si

Atasez chitanta de plata taxa timbru in valoare de ……….. lei si timbrul judiciar in valoare de …………. lei.


Data depunerii


……………

Competenta in materie de insolventa revine tribunalului in a carui raza teritoriala isi are sediul debitorul, astfel cum figureaza acesta in registrul comertului, respectiv in registrul societatilor agricole sau in registrul asociatiilor si fundatiilor, si sunt exercitate de un judecator-sindic( art.6 din legea nr. 85/2006 consolidata 2008.
Cu stima !
infiintarea popririi la tert este o masura de executare silita, prevazuta de codul de procedura fiscala si a fost instituita de catre administratia financiara competenta.

conform art. 36 din legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, la data intrarii in insolventa se supenda de drept toate masurile de executare silita.

nu sunt jurist, dar cred ca ar fi mai bine sa depuneti contestatie impotriva tabloului debitorilor, in cazul in care va veti regasi pe acesta atunci cand va fi intocmit de catre lichidatorul judiciar.
Buna ziua,

Am primit la departamentul de resurse umane o comunicare de dispunere de infiintare poprire a unui fost salariat. Acesta si-a incetat activitatea la firma noastra din luna iulie 2009 iar comunicarea dateaza cu 18.12.2009. Cum as putea sa le raspuns sa le comunic ca activitatea salariatului a incetat....ce art.as putea folosi in instiintare .. Rog pareri sau daca se poate un model de adresa/instiintare.Daca nu am fost prea clara imi cer scuze ...nu m-am mai confrutat cu situatia asta pana in momentul de fata.
in anul 2009 dvs. ati depus la administratia financiara fisele fiscale ale tuturor angajatilor, pentru anul 2008.
asa se explica faptul ca fiscul are in baza de date acest fost salariat.
nu e nici o problema, in 5 zile de la data primirii adresei de infiintare a popririi, restituiti poprirea impreuna cu o adresa prin care mentionati ca persoana in cauza nu mai este angajatul firmei incepand cu data ....................
de asemeni, atasati acestei adrese o copie dupa decizia de incetare a activitatii.

asta e tot. nu exista model de adresa!

succes!

Alte discuții în legătură

Executare tert poprit glukas glukas Buna Ziua! Sunt administratorul unei firme, tert poprit pe un dosar al unui angajat. Problema este ca m-am trezit cu conturile blocate pentru intraga suma ... (vezi toată discuția)
Tert poprit in baza art 149 cod pr. fiscala rodica74 rodica74 Buna ziua. Societatea la care lucrez a primit de la Administratia Finantelor Publice o adresa de infiintare a popririi , prin care, in baza art.149 din ... (vezi toată discuția)
Comunicare poprire bej - nu exista decizie/dosar la judecatorie Notsure Notsure Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: daca cineva primeste o notificare de poprire de la BEJ, pentru un credit facut in anul 2005, ... (vezi toată discuția)