Buna ziua,
Sunt divortat de aprox 1 an si 6 luni , la notar , cu stabilire de comun acord la o pensie alimentara de aprox .25 % din salariul castigat la vremea respectiva. Urmeaza sa ma mut in Germania , la o alta companie si alt job.
Din cate am inteles , pensia alimentara in Germania , pentru un copil e de aprox 300 euro / luna, indiferent de venit ( ma refer la o persoana angajata ) Momentan in tara , eu platesc in jur 450 euro / luna pensie alimentara.
In conditiile in care eu am sa contribui la statul German , conform carei legislatii am sa imi calculez pensia alimentara lunara ?
Pot fi dat in judecata daca am sa ma conformez cu legislatia Germana ?
Trebuie facut in prealabil un acord cu mama copilului, unde sa se detalieze toate punctele , conform actului primit de la notar in cazul divortului ?
Multumesc
PS : rog fara comentarii privind diferenta de suma , ca nu ma gandesc ca sunt banii pentru copil, ca nu imi pasa de el, blah blah blah.....
daca v-ati inteles in suma fixa, platiti la fel oricat ati castiga. daca v-ati inteles in procent, veti aplica acel procent la cat castigati.
daca dvs castigati mai putin decat pe vremea cand ati facut intelegerea, va trebui sa apelati la instanta, si sa cereti sa stabileasca pensia pe baza venitului dvs actual., asta daca nu va intelegeti cu mama in privinta reducerii - daca e cazul.
Se aplica legea romana și nu cea germană.
Conventia notariala este valabilă.
Ar putea avea insa probleme cu executarea silita daca nu are hotărâre judecătorească.
Buna ziua. Mersi mult pentru raspunsul prompt. Ma gandeam ca asa sta treaba in cazul asta. Daca e sa fac o intelegere cu mama, e suficient o intelegere scrisa , semnata de amandoi , sau necesita parafa notar ?
va puteti intelege si cu martori, sa aveti ceva scris ca daca va executa sa depuneti contestatie la executare si sa aveti dovada intelegerii.
puteti merge si la notar daca va e ok.
Buna ziua,
Copilul este in Romania deci legea romaneasca!
Daca va intelegeti CIVILIZAT nu e nevoie decat sa trimiteti banii specificand ca sunt pensie alimentara.
Daca nu va intelegeti civilizat atunci se ajunge in instanta.