Am și eu o poveste tristă.locuiesc în Germania și am doi copii născuți aici unul de 4 ani și unul de 9 ani,eu lucrez șofer de 8 ani in germania și soția pe Mini-Job adică pe 400€ aici suntem căsătoriți de 10 ani și vrem să divorțăm întrebarea este dacă eu îmi iau locuință și mă mut sunt obligat să-i plătesc ceva pîna se gată divorțul care durează un an de zile???? Menționez că locuim cu kirie și nu avem ce împărți de cît bunurile din casă de la care nu vreau nimic și rămîne pentru copii. Vă mulțumesc
gi-jane2
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu inteleg la ce va referiti cand intrebati daca sunteti obligat sa ii platiti ceva, intrebati daca trebuie sa platiti si pentru intretinerea ei in afara de cea a copiilor sau daca e ok sa o lasati sa plateasca singura din 400 de euro si chirie si sa ii intretina singura pe copii pana la divort ?
Daca locuiti toti in Germania acolo se vor desfasura procesele în condițiile în care nu va înțelegeți sa divortati în România.
În Germania s-ar putea soluționa mai repede procesele daca nu va înțelegeți doar ca vor fi costuri mult mai ridicate.
Dacă vreți să divortati în România puteți avea avocat fără să mai veniti la proces.In caz contrar prezenta personală este obligatorie.