Am și eu o poveste tristă.locuiesc în Germania și am doi copii născuți aici unul de 4 ani și unul de 9 ani,eu lucrez șofer de 8 ani in germania și soția pe Mini-Job adică pe 400€ aici suntem căsătoriți de 10 ani și vrem să divorțăm întrebarea este dacă eu îmi iau locuință și mă mut sunt obligat să-i plătesc ceva pîna se gată divorțul care durează un an de zile???? Menționez că locuim cu kirie și nu avem ce împărți de cît bunurile din casă de la care nu vreau nimic și rămîne pentru copii. Vă mulțumesc
Te salut,
Mergi la banca undeva si fa depunere in numerar in contul "fostei" cu mentiunea scrisa pe actul de depunere "pensie alimentara copii".
Daca "fosta" nu are cont bancar, deschide tu unul pe numele unui copil si da datele contului mamei copilului.
Sau.... deschide un cont separat si pune acei bani deoparte strict pentru pensie alimentara copii. Nu stiu cat este procentul in Germania. Eu in Romania asa am facut si asa continui sa fac. Legea aici spune clar ca se plateste de la data inregistrarii cerereii de divort in instanta.
Daca cererea nu este inca facuta, doar pune-ti bani deoparte.
Succes si bucura-te de viata. Ai doar una singura. Iti vei reveni din depresii si necaz abia in doi ani (asa ca mine)