avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț cu minori rămași la mama: sunt obligat să ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț cu minori rămași la mama: sunt obligat să plătesc ceva până se termină procesul?

Am și eu o poveste tristă.locuiesc în Germania și am doi copii născuți aici unul de 4 ani și unul de 9 ani,eu lucrez șofer de 8 ani in germania și soția pe Mini-Job adică pe 400€ aici suntem căsătoriți de 10 ani și vrem să divorțăm întrebarea este dacă eu îmi iau locuință și mă mut sunt obligat să-i plătesc ceva pîna se gată divorțul care durează un an de zile???? Menționez că locuim cu kirie și nu avem ce împărți de cît bunurile din casă de la care nu vreau nimic și rămîne pentru copii. Vă mulțumesc

Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: andrey_f_c , utilizator 09:39, 17 Decembrie 2018
Puteti introduce divortul si in ROMANIA.
In GERMANIA, sotia va poate solicita sa ii platiti pensia de intretinere, conform legii germane.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie sa platiti 2 chirii, ci bani pt intretinerea copiilor.
In Germania e altfel, din ce retin.
Te salut,
Mergi la banca undeva si fa depunere in numerar in contul "fostei" cu mentiunea scrisa pe actul de depunere "pensie alimentara copii".
Daca "fosta" nu are cont bancar, deschide tu unul pe numele unui copil si da datele contului mamei copilului.
Sau.... deschide un cont separat si pune acei bani deoparte strict pentru pensie alimentara copii. Nu stiu cat este procentul in Germania. Eu in Romania asa am facut si asa continui sa fac. Legea aici spune clar ca se plateste de la data inregistrarii cerereii de divort in instanta.
Daca cererea nu este inca facuta, doar pune-ti bani deoparte.
Succes si bucura-te de viata. Ai doar una singura. Iti vei reveni din depresii si necaz abia in doi ani (asa ca mine)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament proprietate comună, transfer de proprietate în favoarea copiilor după divorț. pot pretinde diminuarea pensiei de întreținere pentru eu mă mut, deci urmează să plătesc chirie? fta1 fta1 Bună ziua. Urmează să divorțăm prin acord comun la notar, cu doi copii minori (2 și 12 ani). Am rămas de acord ca apartamentul, proprietate comună să ... (vezi toată discuția)
Ce as putea face ca sa resping un divorț. Andrei_b_m Andrei_b_m Buna ziua,nevasta mea împreună cu copilul au plecat acuma aproape un an din italia in romania si dupa o luna mio spus că se termină totul intre noi când o ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord - la notar dandanake72 dandanake72 Buna ziua, Sunt casatorit de 13 ani si locuiesc cu familia (sotia si 2 copii) intro garsoniera ANL. Acum vreo 2 zile in urma am fost cu sotia la un notar ... (vezi toată discuția)