avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Săptămâna trecută am primit o înștiințare de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Săptămâna trecută am primit o înștiințare de plată pt. ...

Săptămâna trecută am primit o înștiințare de plată pt. circulația cu auto fara rovinieta in
27 februarie 2019! E in conformitate cu legislația?
Cel mai recent răspuns: CALIN74 , utilizator 09:31, 11 Noiembrie 2023

CALIN74 a scris:

Săptămâna trecută am primit o înștiințare de plată pt. circulația cu auto fara rovinieta in
27 februarie 2020 iar procesul verbal de contravenție e întocmit în 19.05.2020! E in conformitate cu legislația?

Nu, se prescrie la 6 luni de la data savirsirii. Depuneti o plingere contraventionala la judecatoria de care apartineti, impotriva acelui proces verbal. Temeiul legal pe care trebuie sa-l invocati sunt aliniatele 10 si 8 (4 luni+2 luni) de la art.9 din OG15/2002.
[ link extern ]
Toatea astea daca vi s-a facut comunicarea PV de contraventie. Data de pe plicul respectiv se ia in calcul.
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2020
latka, utilizator
Merci! O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovinieta Daniela2005 Daniela2005 Am circulat fara rovinieta din iulie pana in octombrie. Pana acum nu am primit amenda. Ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta silepop silepop Bună ziua. Eu am locuit până în 2015 într-un apartament apoi mi-am cumpărat o casă, păstrând apartamentul în care actualmente locuiește un chiriaș. ... (vezi toată discuția)
Vă rog să mă ajutați cu câteva răspunsuri: cnadnr - ul ... Ionescu Adriana Ionescu Adriana Vă rog să mă ajutați cu câteva răspunsuri: CNADNR - ul poate întocmi un proces verbal pentru neachitarea rovignetei după 3 luni de la comiterea ... (vezi toată discuția)