avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vă rog să mă ajutați cu câteva răspunsuri: ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vă rog să mă ajutați cu câteva răspunsuri: CNADNR - ul ...

Vă rog să mă ajutați cu câteva răspunsuri:
CNADNR - ul poate întocmi un proces verbal pentru neachitarea rovignetei după 3 luni de la comiterea faptei ? Fapta s-a comis în mai iar procesul verbal al contravenției s-a întocmit în iulie. Și amenda pentru această contravenție a venit după 2 ani. Este legal?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:58, 5 Mai 2022
1. Da, termenul maxim e de 4 luni.
2. Termenul maxim e de 2 luni, Daca plicul v-a ajuns acum si data de pe plic e actuala, atunci puteti depune in termen de maxim 15 zile de la acea data, plingere contraventionala impotriva PV de contraventie, la judecatoria de care apartineti, invocind neindeplinirea termenului maxim admis pentru comunicare, prevazut de art.9 alin 8 din OG15/2002 :"(8) Pentru lipsa rovinietei valabile, procesul-verbal de constatare a contravenției se comunică contravenientului în termen de cel mult 2 luni de la data aplicării sancțiunii contravenției. În intervalul de la data săvârșirii contravenției până la data comunicării procesului-verbal de constatare a contravenției nu se pot încheia alte procese-verbale de constatare a contravenției pentru lipsa rovinietei valabile pentru același vehicul."
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am primit o amenda pentru lipsa rovinietei(am uitat ... Legal1228 Legal1228 Buna ziua! Am primit o amenda pentru lipsa rovinietei(am uitat complet ca a expirat) la 3 luni si cateva zile de la data faptei. In lege spune ca procesul ... (vezi toată discuția)
Rovinieta adibocos@yahoo.com adibocos@yahoo.com Daca am circulat fara rovinieta timp de trei luni de cate ori platesc amenda? (vezi toată discuția)
Rovinieta Daniela2005 Daniela2005 Am circulat fara rovinieta din iulie pana in octombrie. Pana acum nu am primit amenda. Ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)