Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta.parintii mei au construit impreuna o casa pe terenul bunicilor dinspre mama cu autorizatie pe numele lor.au divortat in 2009 fara sa faca partajul.de atunci mama a locuit si locuieste in casa parintilor ei (in aceeasi curte cu casa construita impreuna cu tata),iar tata a locuit pana in ianuarie 2020 in casa construita impreuna,alaturi de mine,fiul lui,sotia mea si copilul meu.tata a decedat in ianuarie 2020 si doresc sa fac succesiunea .care sunt drepturile mele pentru ca mama ne ameninta ca ne evacueaza cu toate ca din 2010 de cand m-am angajat eu am platit impozitul,am facut imbunatatiri ,etc.multumesc
Va rog ,daca imi poate raspunde un avocat cum trebuie sa procedez.este necesar sa facem un partaj(eu si mama) sau mergem direct la notar cu documentele.multumesc
gi-jane2 a scris:
dvs il mosteniti pe tata, veti avea jumatate din casa.
partaj faceti dupa dezbaterea succcesiunii si numai daca vreti, daca nu, ramaneti in coproprietate cu mama. La notar. acolo mergeti pentru procedura succesorala, va duceti cu ce acte aveti.. certificatul de deces, buletinul dvs, certificatul dvs de nastere, actele casei, va indruma notarul .
Daca mama este de acord mergeți la notar dezbateti succesiunea,faceti partajul etc.Daca nu dorește va trebui să contactați un av pt a face aceste demersuri în instanta ..
Succesiune dupa deces
sandita
In luna mai 2017 a decedat mama.Care este procedura dupa decesul unui parinte? Parintii mei mi-au facut Act de donatie pe casa in 1992 cu drept de habitatie ... (vezi toată discuția)