avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Suspendare activitate pfa la norma de venit
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Suspendare activitate pfa la norma de venit

Buna ziua,

Am un pfa la norma de venit. Sunt platitor de TVA si pot face livrari intracomunitare. Intentionez sa achizitionez o masina pe PFA. Cum are trebui sa procedez si ce se va intampla cu masina daca vreau sa il supend?

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Palaghia , Contabil 11:49, 16 Septembrie 2020
Daca deducerea TVA va fi de 100%, iar bunul de capital se va afla in perioada de ajustare la data suspendarii activitatii, va trebui sa efectuati ajustarea TVA dedusa initial. Daca mergeti cu deductibilitate 50% de la inceput, la suspendare, ajustarea TVA nu este necesara.
Daca in schimb, la data suspendarii, mijlocul de transport va fi pus la dispozitie gratuit unor terti (inclusiv administratorului) sau va continua sa fie utilizat de catre societate, fara a participa la realizarea de venituri (in alte scopuri, cu alte cuvine), atunci va trebui sa faceti autofactura, operatiunea fiind asimilata livrarii efectuate cu plata.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2020
Alexandru Palaghia, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva fara factura ContSters109653 ContSters109653 Am caz de dauna totala la un auto in leasing. In instiintare si in P.verbal sant informata ca societatea de asigurari ma despagubeste (eu SRL) cu o anumita ... (vezi toată discuția)
Vânzarea sub costuri ce implica? ContSters81838 ContSters81838 Vânzarea sub costuri. Implicații fiscale și nu numai Societatea pe care o reprezint a achizitionat mai multe autovehicule in luna februarie ... (vezi toată discuția)
Deducere tva danyyyyy danyyyyy buna ziua , am cumparat pe firma un motociclu( schuter) intrebarea mea este pot deduce tva-ul?, pot deduce amortizarea?, multumesc (vezi toată discuția)