avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua, sunt administrator de firma si suntem 2 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua, sunt administrator de firma si suntem 2 asociati cu ...

buna ziua,
sunt administrator de firma si suntem 2 asociati cu cate 50 si 50
am o fiica din prima casatorie si as vrea sa stiu daca decedez cei 50% din firma ii v-a mostenii fiica sau sotul meu care este celalalt asociat?
dorinta mea ar fi sa mosteneasca fiica mea si va rog sa ma sfatuiti ce demersuri trebuiesc facute acum cat eu sunt in viata?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Lăzăruţiu Lucian , Avocat 12:03, 16 Septembrie 2020
Buna ziua

Cei 50% din firma se vor imparti in felul urmator:
1/4 sotul dvs
3/4 fiica dvs.
Deci, sotul dvs. va deveni actionar majoritar.

In cazul in care doriti ca fiica dvs sa detina exclusiv cei 50%, va trebui sa-i cesionati, de acum, partile sociale aferente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor ... Mantescu Mantescu Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor care rezultă din decesul mamei lui .Santem căsătoriți de 14 ani și în concubinaj ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma Gabriela VP Gabriela VP buna dimineata sunt actionar la un srl cu 50% si as dori sa cesionez celuilalt asociat actiunile mele.problema este ca el este actionar unic la alta firma ... (vezi toată discuția)
Cota mostenire freeanifer freeanifer Atit eu cit si sotia suntem mostenitorii unici ai cite unui apartament. Ce cota din apartament mostenim fiecare , din apartamentele descries , avind in vedere ... (vezi toată discuția)