avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesionare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesionare firma

buna dimineata
sunt actionar la un srl cu 50% si as dori sa cesionez celuilalt asociat actiunile mele.problema este ca el este actionar unic la alta firma (srl) si nu este posibil.cum implicarea altei persoane este exclusa am inteles ca ar mai fi alte 2 situatii.
1.fuziunea firmei la care este actionar unic si cea la care tocmai devine
2.cesionarea actiunilor celuialt srl ca pe cea de-a doua societate sa fie actionar asociatul meu si srl la care este actionar unic.
spuneti-mi va rog daca este legal sau daca mai este alta posibiliate.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 09:54, 21 Ianuarie 2010
lichidarea si radierea uneia dintre cele 2 societati
Varianta a doua (asa cum am inteles-o eu) cred ca e cea mai viabila, in sensul ca dvs sa cesionati cele 50% societatii in care celalalt asociat e asociatul unic. In felul asta societatea dvs va avea in continuare doi asociati. Daca apoi asociatul celalalt va vrea sa aiba o singura societate nu doua, exista posibilitati care nu va vor mai implica.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la asociere; devenire asociat unic in doua firme adimix adimix Vreau sa renunt la statutul de asociat in cadrul unei firme, insa problema este ca persoana care ar ramane in continuare asociat unic pe firma mai este de ... (vezi toată discuția)
Transformare srl in sucursala sbucuresti sbucuresti Este posibila transformarea unui SRL in sucursala a unei societati pe actiuni? Mentionez ca societatea pe actiuni in cauza detine 90%din capitalul social al ... (vezi toată discuția)
Fuziune srl-consiliere am urmatoarea problema si nu stiu cum sa ma descurc. in anul 2000 am infiintat un srl (sa spunem 1 )in care asociati eram eu si sotia mea. in anul 2003 ... (vezi toată discuția)