avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... buna ziua,asi dori daca puteti sa ma ajutati cu niste ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

buna ziua,asi dori daca puteti sa ma ajutati cu niste raspunsuri.spuneti,mi ...

buna ziua,asi dori daca puteti sa ma ajutati cu niste raspunsuri.spuneti,mi va rog ce variante de a se pensiona are o doamna nascuta in 7 februarie 1963 ,are lucrati aproximativ 25 de ani,5 copii nascuti si crescuti.daca e nevoie poate sa mai plateasca cativa ani ca sa se poata pensiona?ce suma trebuie sa plateasca pe an in caz ca e nevoie de cativa ani platiti?multumesc de raspunsuri ,o zi buna
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:56, 16 Septembrie 2020
Potrivit actualelor prevederi legale, se poate pensiona la limita de varsta dupa iulie 2025( varsta standard de pensionare de 62 ani si 5 luni ).

Potrivit Legii nr.127/2019, de la 01.09.2021 in vigoare, femeile care au realizat stagiul minim de cotizare și care au născut 3 copii și i-au crescut până la vârsta de 16 ani beneficiază la cerere de reducerea cu 6 ani a vârstei de pensionare prevăzută în anexa nr. 5.
La reducerea prevăzută mai sus se adaugă câte un an în plus începând cu al patrulea copil.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce stagiu de cotizare trebuie , pentru femeile cu copii, ca sa ... Em77 Em77 Ce stagiu de cotizare trebuie , pentru femeile cu copii, ca sa poată ieși mai devreme la pensie? (vezi toată discuția)
Pensionare Delia-ANA Delia-ANA Femeile care au născut și crescut 3 copii ,beneficiază de reducerea vărstei de pensionare?Dacă da,în ce condiții? (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata Anapmaria Anapmaria Bună ziua. Va rog sa ma ajutați cu o informație. Sunt născută în 1964,(55 de ani împliniți), am o vechime în munca 23 de ani și am dat naștere la ... (vezi toată discuția)