avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Chemare in judecata pentru plata contributiei banesti ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Chemare in judecata pentru plata contributiei banesti la cresterea copiilor, de din inaitea divortului sau mentionarea ei in cerere reconventionala

Buna ziua. Sotia mea a inaintat divort recent dar inainte de asta fiind plecata in strainatate 1 an de zile nu mi-a trimis absolut nici un ban pentru creseterea copiilor. O pot chema in judecata separat de cererea de divort inainte de a intra pe rol aceasta sau trebuie sa cer asta intr-o cerere recoventionala care sa cuprinda faptul ca de un an de zile nu a maivenit acasa si nu a mai dat nici un ban pentru familie?? Multumesc frumos
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti pretentii proprii in raport de cererea reclamantei atunci trebuie sa formulati o cerere reconventionala.

Insa nu veti obtine plata retroactiva a pensie de intretinere caci legea dispune in sensul ca aceasta se datoreaza de la data cererii de chemare in judecata.
Multumesc frumos,deci practic nici daca o chem separat in judecata inainte de a se pronunta divortul,tot degeaba?
Mentionez ca 1 an de zile nu a trimis absolut nici un ban pentru familie si eu singur am fost cel care a intretinut 3 copii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Art 532 C.civ (1) Pensia de întreținere se datorează de la data cererii de chemare în judecată.

(2) Cu toate acestea, pensia poate fi acordată și pentru o perioadă anterioară, dacă introducerea cererii de chemare în judecată a fost întârziată din culpa debitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre pensia alimentara: sunt reclamant intr-un proces de divort. ... End3r End3r Despre pensia alimentara: Sunt reclamant intr-un proces de divort. Locuiesc impreuna cu sotia si mama celor 2 copii ai nostri intr-un imobil contractat prin ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara retroactiv dana_1975 dana_1975 Buna ziua, se poate cere in instanta pensia alimentara retroactiv pentru un minor ? ( aprox. 10 ani ).Multumesc. (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Claudeprofa Claudeprofa Avem o situatie: parintii sunt despartiti, nu divortati. Copilul minor sta la mama. Tatal nu participa cu bani la cresterea copilului. Daca se va incepe o ... (vezi toată discuția)