Buna ziua. Sotia mea a inaintat divort recent dar inainte de asta fiind plecata in strainatate 1 an de zile nu mi-a trimis absolut nici un ban pentru creseterea copiilor. O pot chema in judecata separat de cererea de divort inainte de a intra pe rol aceasta sau trebuie sa cer asta intr-o cerere recoventionala care sa cuprinda faptul ca de un an de zile nu a maivenit acasa si nu a mai dat nici un ban pentru familie?? Multumesc frumos
Daca aveti pretentii proprii in raport de cererea reclamantei atunci trebuie sa formulati o cerere reconventionala.
Insa nu veti obtine plata retroactiva a pensie de intretinere caci legea dispune in sensul ca aceasta se datoreaza de la data cererii de chemare in judecata.
Multumesc frumos,deci practic nici daca o chem separat in judecata inainte de a se pronunta divortul,tot degeaba?
Mentionez ca 1 an de zile nu a trimis absolut nici un ban pentru familie si eu singur am fost cel care a intretinut 3 copii
Art 532 C.civ (1) Pensia de întreținere se datorează de la data cererii de chemare în judecată.
(2) Cu toate acestea, pensia poate fi acordată și pentru o perioadă anterioară, dacă introducerea cererii de chemare în judecată a fost întârziată din culpa debitorului.