avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, as dori sa stiu daca o Asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, as dori sa stiu daca o Asociatie de proprietari din ...

Buna ziua, as dori sa stiu daca o Asociatie de proprietari din Timisoara ar dori ca toate fondurile stranse (fond de rulment, fond de reparatii, bani din reclame) pot fi incasati si pastrati in contul asociatiei si nu neaparat cash. Ni s-a spus special ca fondul de rulment nu se poate achita in banca si doar cash...bani ce raman mereu la adm... am dori o transparenta a banilor si prin banca e cea mai simpla metoda dar nu stim daca putem cere asta. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:21, 22 Septembrie 2020
Este chiar obligatoriu, prin lege, ce doriti dvs. :

Articolul 67
(1)Pentru realizarea lucrarilor de intretinere, reparatii sau investitii privind proprietatea comuna, administratorul, tinand seama de pret, durata de executie si calitate, supune spre analiza si aprobare comitetului executiv oferte ale operatorilor economici care satisfac cerintele asociatiei de proprietari, conform legislatiei in vigoare.
(2)Administratorul este obligat sa foloseasca pentru platile curente si pentru incasari contul curent al asociatiei prevazut la art. 20 alin. (1), la care au acces pentru informare, in conditiile art. 2.184-2.190 din Legea nr. 287/2009, republicata, cu modificarile ulterioare, toti proprietarii. In acest cont sunt varsate, in termen de 24 de ore de la primirea acestora, toate sumele sau valorile primite in numele sau in contul asociatiei.
(3)Contul mentionat la alin. (2) poate fi utilizat si pentru plata cotelor lunare de contributie la cheltuielile asociatiei de catre proprietari.
(4)In cazul in care administratorul nu isi indeplineste obligatiile sau le indeplineste in mod defectuos, cauzand prejudicii asociatiei de proprietari, asociatia de proprietari, in baza hotararii adunarii generale, poate retrage din garantia administratorului o suma de bani pentru acoperirea prejudiciilor create sau poate hotari diminuarea venitului in functie de gravitatea faptei, in conditiile prevazute in contractul de administrare, precum si de a actiona in instanta pentru recuperarea prejudiciilor provocate.
(5)Prin exceptie de la prevederile alin. (2), cu acordul adunarii generale a asociatiei de proprietari, exclusiv in vederea efectuarii operatiunilor de plati pentru cheltuieli neprevazute, administratorul poate pastra in casierie numerar, in limita unui plafon lunar de 1.000 lei.

[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2020
latka, utilizator
Este ilegal sa pastreze cash. Numai in banca. CUm justifica administratorul o suma atat de mare in registrul de casa? Nu cunoaste legea??
Relativ ilegal. Daca exista hotarire AG, poate pastra pina la 1000 RON.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
OBSERVATIE

In ultima perioada observ o multime de topicuri deschise de catre unii dintre utilizatori care nu stiu cum sa deschida un nou topic pe forumul nostru si nu inteleg de ce moderatorii lasa lucrurile asa.
Nu as vrea sa se supere pe mine @danavaradi, ca scriu chiar pe topicul deschis de dansa, desi, cum am mai scris, sunt mai multi utilizatori care procedeaza asa.
Iata, dvs. ne informati ce face administratorul dvs cu fondurile, dar observati cum deschideti discutia: Buna ziua, as dori sa stiu...
Cu ar fi corect sa deschideti discutia, in opinia mea - ca titlu pentru topic:
- Incasare si pastrare Fonduri;
- depunere in contul asociatiei;
- obligatii administrator - etc., etc.

Asadar, dupa ce ati dat un titlu subiectului pe care doriti sa-l postati pe forum, puteti sa-l dezvoltati asa cum doriti...
..................................
Apoi, daca tot vreti sa stiti, ce ar fi daca ati mai citi un pic legislatia - desigur inainte sa intrebati pe forum? Ce ar fi sa verificati un pic daca subiectul care va intereseaza s-a mai discutat pe forum - lucru foarte simplu de verificat!
Zic si eu, nu am dat cu paru' .
Multumesc pentru intelegere si mult succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabila asociatiei de prop spune ca nu poate face platile din ... AdrianaMorosan AdrianaMorosan Contabila Asociatiei de Prop spune ca nu poate face platile din cont si face majoritatea (facturi, salarii, chelt gospodaresti..) cash prin casierie. Cum ... (vezi toată discuția)
Contul curent al asociatiei de proprietari mircea628 mircea628 In Legea 196/2018 la Articolul 67 Aliniatul (2) se spune ca la Contul Curent al Asociatiei de Proprietari au acces pentru informare toti proprietarii. ... (vezi toată discuția)
este obligatoriu ca o asociatie de proprietari sa detina cel putin un cont bancar ? justitiara17 justitiara17 Buna ziua, Va adresez urmatoarele intrebari la care va rog respectuos sa imi raspundeti: 1) O asociatie de proprietari este OBLIGATA sa detina cel putin un ... (vezi toată discuția)