avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva deductibil
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva deductibil

D-na Sobolevschi membra si a Camerei Consultantilor Fiscali a mentionat, intr-un interviu acordat presei ca persoanele fizice care vor fi obligate sa plateasca TVA pot deduce TVA de la stat pentru valoarea imobilelor sau terenurilor pe care le au pe stoc in prezent, daca isi transforma activitatea sub cadrul juridic al persoanelor juridice pana cand statul va face controlul tranzactiilor
intrebarea mea este cum se poate face aceasta deducere?
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 16:14, 21 Decembrie 2009
1. va inregistrati in scopuri tva conform art. 153 cod fiscal.

2. ajustati tva deductibila aferenta bunurilor si serviciilor neutilizate aflate in stoc ( pe baza documentelor de achizitie)

3. depuneti decontul de tva la administratia financiara.

toate acestea sunt valabile numai in cazul imobilelor noi si a terenurilor construibile.

succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasirea plafonului de tva ContSters232561 ContSters232561 buna ziua!am o intreprindere individula infiintata in iulie 2011 care: - a depasit plafonul de Tva in luna septembrie -trebuia sa solicite inregistrarea in ... (vezi toată discuția)
Nedumerire : se plãteºte tva la stocul de marfã la suspendare activitate ? copacel copacel Bună ziua Situaţia mea : trebuie să suspend activitatea societăţii pentru o perioadă de un an. Deţin un magazin cu scule, unelte, etc...(adică produse ... (vezi toată discuția)
Stocuri - tva !!! - intrebare interesanta sub_bass2002 sub_bass2002 Am o Intreprindere familiala care a depasit in decembrie 2008 plafonul pentru cifra de afaceri fara sa stie ca a devenit platitor de tva. In 2009 decembrie a ... (vezi toată discuția)