avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... POLIȚIŞTI CORUPȚI SAU NU???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

POLIȚIŞTI CORUPȚI SAU NU???

Este normal sa fii internat cu forta la psihiatrie fara sa ai probleme psihice?

Indiferent ca e contraventie/penal un lucru savarsit nu mi se pare normal sa ma interneze la psihiatrie. Daca e contraventie: amenda.
Daca e penal: arest. Dar nu sa fiu internat la nebuni de fiecare data cand i se pune pata unui politist.

Buna ziua/seara. Intreb informativ in legătura cu niste eveninente ce mi s-au intamplat cu poliţia pentru ca nu sunt sigur de legalitatea lor.

Situatia 1.
Eram in stare de ebrietate veneam de la o petrecere, mergeam pe strada, orele 00:00. Patrula de politie din zonă ne-au oprit pe mine si alti 2 prieteni. Mi-au cerut buletinul, nu-l aveam. Precizez ca agentii de politie imi cunosc foarte bine numele si varsta pentru ca nu e prima legitimare/amendă/vizită la domiciliu/altele. Deşii el m-a strigat pe nume, tot imi cereau buletinul. Au toate datele mele, inclusiv CNP in sectie care era in apropiere. Deci nu era nevoie sa mi-l ceara si oricum NU il aveam la mine. Fiind in stare de ebrietate am răspuns "Ce-i mă gabore, doar mă cunoştii, imi stii numele. N-am buletin". Dar asta doar din cauză ca eram in stare de ebrietate, intentia mea nu era sa jignesc. Pur si simplu in starea in care eram nu faceam diferenta intre cuvinte. M-au busit pe jos, mi-au pus cătuşele si m-au internat obligat la psihiatrie. INTREBAREA MEA: E normal sa fiu internat la psihiatrie fără să fiu un om cu probleme psihice?
Nu incerc sa ma dau cheie de biserică, dar nici sa fiu internat la nebuni si sa fiu legat, sa mi se ia sange fara sa fiu de acord (fara sa fiu sofer), sa misune oameni cu probleme psihice pe langa mine, sa ma traga de picioare si de maini, iar eu sa fiu legat si cu o constanta teroare ca poate ma musca vreunu prin zona genitala si eu sa nu ma pot mişca.

Situatia 2.
Aceiasi poveste, găsit cu un cutit la mine (32cm), un cutit de abator pe care trebuia sa-l duc tatalui meu, mi-l daduse un vecin venit de la abator care avea cutite de astea acasa ca lucra la un abator in Germania. Am fost la un bar, acolo m-am gasit cu unu' de mă injura pe internet, am batut palma cu el, am rezolvat disputa si nici pomeneala sa scot cutitul la el sau asa ceva...(au incercat sa ma acuze de asta, dar erau camere si nu au avut cum)
Vine patronul barului (profesie smecher influent in zonă) mă perchezitioneaza fara acordul meu. Imi ia cutitul, cheama securitatea, iau 2 pumni in burta de la securitate, se cheama politia prin statie. Eram perfect treaz. Ma iau de acolo cu catuse fara sa ma intrebe ce s-a intamplat, ma duc in sectie, dau declaratii despre cutit. Ma interneaza iar la psihiatrie. Si il intreb. Ma omule de ce ma internezi cu forta daca eu sunt sanatos la cap. RASPUNSUL LUI:
"Un om sanatos nu tine dupa el un cutit de 32 cm"

Şi iar am ajuns legat la psihiatrie, perfect lucid, perfect normal, om sanatos.
De adăugat patronul barului e un om care ma uraste si vrea sa ma vada inchis din cauza unor chestii intamplate intre familia mea si a lui. E un informator, un om care traieste din infractiuni si are bisericuta cu politia, ca sa nu fie inchis el, marturiseste autorii altor infractiuni si este in stransa legatura cu politia, platindu-i, dandu-le de lucru dosare. Sifon cum se zice pe strada .
Si inca ceva... Intre securitare si politist. Inainte sa vina politia la acel bar unde am fost gasit cu cutitul, prin statie S-A AUZIT:
"Aaaah, ăla l-am internat de atatea ori la nebuni, stai ca vin acuma si il duc iar".

Eu i-am spus sa ma aresteze daca tot mi-a facut dosar pentru port de arme albe si nu sa ma duca la psihiatrie. Dar el nu a vrut, a spus ca nu te pot aresta pentru asta. Si m-au incatusat fortat si la balamuc cu mine.

Este normal asa ceva? Sa fiu internat, om perfect normal, lucid pentru un lucru "penal" pe care l-am facut??
Ultima modificare: Duminică, 20 Septembrie 2020
Young Man from Europe, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:52, 20 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
[ link extern ] /
daca sunteti considerat un pericol pt dvs sau ceilalti, da sunteti dus acolo pt niste ore pana va treziti sau pana va calmati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În procedura de diagnosticare se iau hotărâri? Zebedeu Zebedeu Legea 487/2002, Art. 54 [i][b]O persoană poate fi internată prin procedura de internare nevoluntară numai dacă un medic psihiatru abilitat ... (vezi toată discuția)
Va prezint urmatoarea situatie: o pesoana cu tuburari psihice ... c  a c a Va prezint urmatoarea situatie: O pesoana cu tuburari psihice loveste cu un cutit pe strada o persoana necunoscuta si fuge. Victima anunta politia si ... (vezi toată discuția)