avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua!Bunicii mei au avut 7 copiii, in anul 89 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua!Bunicii mei au avut 7 copiii, in anul 89 bunicul a ...

Buna ziua!Bunicii mei au avut 7 copiii, in anul 89 bunicul a decedat si a ramas doar bunica si cei 7...Mama mea a plecat de la varsta de 17 ani sa.si faca un viitor mai bun in alt oras si nu a mai tinut legatura cu ei pana in prezent, adica din anii 88 pana in anul acesta...ea fiind acum stabilita in Italia. Dupa cativa ani de la decesul bunicului a decedat o sora de.a mamei mele si dupa acesta si bunica la iar cativa ani care sa zicem ca au fost in grija cumnatei mamei mele care s.a ocupat mai mult de bunica pentru ca avea si pensie iar de sora mamei s.a ocupat bunica. Au mai ramas mama mea si ceilalti 5 frati care au ca mostenitori un loc de casa nu stiu cati ari au in curte si un loc de pamant in camp care are 1 h jumate. Ei vor sa vanda locul de casa cu 500 milioane la care le vine partea celor ramasi cate 80 milioane fiecare...acum eu vreau sa stiu de ce vor sa i.a partea bunicii si a matusii mele? Ei le.au immormantat dar cu ajutor de immormantare primita... Se poate asa ceva, poate cere mai mult justificand ca ea le.a immormantat?Va rog mult daca puteti sa.mi raspundeti
Cel mai recent răspuns: EllaNovac , utilizator 17:12, 20 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
din pacate, desi mama dvs nu s-a interesat de mama ei in vremea asta, toata averea parintilor se va imparti egal intre copii.
daca fratii mamei si urmasii matusii dvs nu sunt de acord cu o astfle de impartire, pot ajunge in instamta unde sa vovedeasca ca mama nu a acceptat succesiunea dupa mama si e starina de mostenire.
cheltuielile cu impormantarea reprezinta un drept de creanta asupra mostenirii. nu ca li s-ar cuveni o cota mai mare, dar au dreptul sa solicite ca suma cheltuita sa s eimparta intre mostenitori, logic.
Buna ziya multumesc pt raspuns. Matusa mea este sotia unui frate de.al mamei...nu cred ca are treaba urmasii lor ca si eu...cheltuielile immormantarii au facut.o din ajutorul acela de la primarie iar ei nu vor sa imparta nimic decat suma pe locul de casa atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunici ContSters278009 ContSters278009 Bunicii mei dupa tata au decedat, si dupa ei au ramas 2 locuri de pamant. Au avut 3 copii, din care mai traieste doar o fata , matusa mea. Tatal meu era ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am si eu o nelamuire. deci , mama mea a decedat in ... CristiCristi20012 CristiCristi20012 Buna seara. Am si eu o nelamuire. Deci , mama mea a decedat in anul 2000 ( cancer ) . In perioada 1999-2000 a zăcut la pat. Mama mea mai avea un frate si o ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)