avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua; in.caz de divort;in momentul de fata ma ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua; in.caz de divort;in momentul de fata ma aflu intr-o situtatie mai incurcata:eu ...

Buna ziua;in momentul de fata ma aflu intr-o situtatie mai incurcata:eu sunt casatorita de 6 ani dar am decis ca eu si sotul meu sa divortam pe cale amiabila;problema se pune la termenul dat de sotul.meu ptr divort:jumatatea lunii octombrie sau dupa ceea ce poate insemna si spre sfarsitul lunii octombrie;din cate am auzit se poate da si ca parasire de domiciliu de 5 ani ;intrebarea mea este :se poate face acest lucru chiar daca nu am adresa completa a locului unde sta in strainatate ci doar pe baza folosirii pasaportului?si daca se pot finaliza alte detalii pe cale notariala gen pensia alimentara ptr copii(avem 2 copii rezultati dupa casatorie)in cazul in care vine in tara?eu nu am certitudinea ca va sta cele 30 de zile necesare anchetei sociale in caz de divort in conditii normale de aceea am adresat aceste 2 intrebari;alte bunuri materale sau imobile,afaceri nu detinem noi doi;multumesc,buna ziua;astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 20:06, 20 Septembrie 2020
am auzit se poate da si ca parasire de domiciliu de 5 ani

nu stiu ce ati auzit, dar nu exista asa ceva.
poate sa va imputerniceasca sa depuneti actele pt divor, pana vine se face ancheta si cand suunteti programati, vine si semneaza la notar.
Important e sa va intelegeti in toate privintele, sper ca nu aveti probleme in ce priveste pensia. Ajungeti la un acord, cat sa va dea pensie pt copii.
ca divortati in instanta sau la notar, e mai greu de executat pensia de intretinere daca locuieste in strainatate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
1. nu exista ,,parasire de domiciliu"! Prostia asta o scornisera unii in urma cu peste 30 de ani dar nu avea suport legal.
2. divortul pe cale notariala presupune ca sa va intelegeti asupra:
- divort,
- domiciliu minori
- exercitare autoritate parinteasca
- pensie de intretinere
- nume dupa casatorie
3. este necesara prezenta AMBILOR la notar.

In cazul in care nu va intelegeti sau domnul nu este in tara va puteti adresa instantei si divortati pe aceasta cale.
Pentru instanta e de preferat sa aveti avocat si nu este necesara decat prezenta reclamantului, paratul putand lipsi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor vladutionel vladutionel buna ziua!. M-am despartit de sotul meu dupa 14 ani de casnicie.avem un copil de 11 ani. impreuna am sta cu chirie de 2 ani.el a plecat la parintii lui si eu ... (vezi toată discuția)
Divort soti cetateni romani cu ultimul domiciliu comun in strainatate Mimi74 Mimi74 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare: in cazul in care sotii - ambii fiind cetateni romani, - neavand copii minori, - au ... (vezi toată discuția)
Divort prin notariat? constantin2408 constantin2408 Exista posibilitatea desfacerii casatoriei de catre un Notar public? Mentionez ca,in aceasta casatorie este vorba si despre un copil minor de 13 ani. Se ... (vezi toată discuția)