avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort prin notariat?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort prin notariat?

Exista posibilitatea desfacerii casatoriei de catre un Notar public?
Mentionez ca,in aceasta casatorie este vorba si despre un copil minor de 13 ani.
Se poate face si partajarea bunurilor?

Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 11:53, 11 Octombrie 2012
Da, se poate desface casatoria si se poate face partajul si prin notariat, dar cu o singura conditie: sa va intelegeti - cu privire la stabilirea domiciliului copiilor, cu privire la cuantumul pensiei de intretinere, cu privire la impartirea bunurilor.
Divortul puteti sa il faceti la starea civila (costa foarte putin - 10-20 lei si dureaza tot 30 zile), iar partajul la notar.
Daca insa vrei sa semnati si divortul si partajul in acelasi timp, mergeti la notar. Pentru copilul minor se va face ancheta sociala de catre reprezentantii primariei si copilul (avand 13 ani) va avea si o scurta discutie cu notarul, de fata cu amandoi parintii.
Veti face la notariat si o conventie privind drepturile de vizitare, cu cine va sta minorul, obligatiile parintelui care nu locuieste cu copilul, obligatiile parintelui care locuieste cu copilul etc.
Va puteti adresa oricarui birou notarial din localitatea unde au avut sotii ultimul domiciliu comun sau din localitatea unde a avut loc incheierea casatoriei (adica la primaria unde ati facut actele).
Ce va trebui sa prezentati, toate originale:
- certificat de casatorie
- certificate de nastere soti + CI
- certificat de nastere minor
pentru partaj:
- acte de proprietate
- cadastru, intabulare
- certificat fiscal cu zero datorii de la primaria unde este imobilul
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la notar oanamaiu oanamaiu Eu si sotul meu vrem sa divortam de comun acord si am intes ca se poate si la notar, avem si un copil minor (3 ani) si vrem custodie comuna. Vrem sa stim ce ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor paula83 paula83 Sunt casatorita de 4 ani si jumatate si am un baietel de 4 ani. imi doresc sa divortez de sot pe motive de incompatibilitate si multe altele. problema e ca ... (vezi toată discuția)
Pasi de urmat pentru divort doberv doberv care sunt pasii de urmat si costurile aproximative dupa noile prevederi in cazul unui divort cu copil si partaj ? divortul de comun acord cu custodie comuna. (vezi toată discuția)