avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Aș dori să știu cum pot să fac reabilitarea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Aș dori să știu cum pot să fac reabilitarea cazierului juridic ...

Aș dori să știu cum pot să fac reabilitarea cazierului juridic ținând cont de faptul ca termenul sa împlinit de anul trecut.
Cel mai recent răspuns: Cristina Filimon , Avocat 14:12, 21 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie mai multe detalii. Care a fost pedeapsa aplicata si in ce an s-a pronuntat instanta?

ionela_andrei a scris:

Aș dori să știu cum pot să fac reabilitarea cazierului juridic ținând cont de faptul ca termenul sa împlinit de anul trecut.

acest răspuns util
Pedeapsa a fost de 1 an de inchisoare cu suspendare în temeiul a 2 ani de supraveghere pt conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.
Sentința o rămas definitiva și irevocabile nemaifacandu-se apel la data de 17 iulie 2016.
In urma lor au rămas 80 de zile in folosul comunități pe care soțul le-a făcut, plata cheltuielilor de judecata pe care le-am achitat.
acest răspuns util
Ce pași ar trebui sa urmez acum pt a beneficia de reabilitare și pt a se șterge din cazierul juridic acesta sa poată sa rămână curat?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Dată fiind situația în care se află soțul dumneavoastră, nu se încadrează la condițiile pentru formularea unei cereri de reabilitare judecătorească. Reabilitarea are loc de drept dacă în decursul a 3 ani de la executarea pedepsei nu a mai săvârșit nicio infracțiune.

În speță, calculăm cei 3 ani de la finalizarea termenului de supraveghere, adică de la 17 iulie 2018. Prin urmare, după 17 iulie 2021 trebuie să aibă cazierul "curat".

Av. Filimon Cristina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare cazier preda2017 preda2017 In luna 08.2015 am fost condamnata la 3 ani de inchisoare cu suspendare pt inselaciune fara termen de proba.cand imi pot reabilita cazierul? Multumesc (vezi toată discuția)
Buna ziua! - după cât timp se șterge cazierul judiciar? Cryssa50 Cryssa50 As avea și eu o întrebare , după cât timp se șterge cazierul judiciar( adică sa fie curat), după ce a fost executata o pedeapsa de 8 luni de ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere si cazier Ralucavet Ralucavet Buna ziua. Caut niste raspunsuri pentru un prieten de familie. In anul 2010 a produs un accident cu masina lovind fara pagube omenesti o alta masina , persoana ... (vezi toată discuția)