avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie de stat neridicata de 12 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie de stat neridicata de 12 ani

Buna ziua.As vrea sa pun o intrebare in numele matusii mele.Are o fata in varsta de 12 ani si nu a luat niciodata alocatia de stat(ea a crezut ca o poate lasa pana la 18 ani si sa o ridice atunci,dar nu a facut nici un act in acest sens).Acum,fiind din nou insarcinata si interesandu-se mai mult a aflat ca alocatia pentru fata de 12 ani nu o mai poate recupera.In toti acesti ani a locuit in Romania si a platit taxe si impozite la stat.Poate face ceva pentru a recupera banii fetei sale?Va rugam sa ne dati cat mai multe sfaturi.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cristi kit , utilizator 08:30, 22 Decembrie 2009
Se pot recupera banii pe ultimii trei ani.
Acest termen retroactiv se calculeaza din momentul in care se depune cererea. Daca asteapta pana la 18 ani va primi banii pe ultimii trei ani din acel moment ( adica banii ce i se cuvin de la 15 la 18 ani).

Sa deschida un cont in banca ( dintr-o lista pusa la dispozitie de Biroul de alocatii de stat) si sa faca o cerere la Camera muncii, la biroul mentionat. I se vor vira banii in contul indicat.

Sfatul meu este sa se grabeasca, succes!
Multumesc pentru raspuns.A mers ieri la primarie si aici i-au spus ca va primi retroactiv doar pe ultimii 2 ani.In final,a depus cererea.Acum ,va astepta.Multumim inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Virare alocatie copil prescolar in cont de card tuddi tuddi Buna ziua, Ma numesc Manta Teodora si sunt mama unui copil prescolar. Datorita modului defectuos de functionare a Postei Romane, am hotarat sa renunt la ... (vezi toată discuția)
Plata retroactiva a alocatiei de copii cu varsta sub 2 ani monicuta03 monicuta03 Buna ziua! As avea doua intrebari. Baietelul meu face 2 ani in luna mai a acestui an. Tinand cont ca am fost plecata din tara in ultimii ani nu am depus ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil alinaleu70 alinaleu70 Buna seara. As dori sa va intreb daca un copil nascut in februarie 1999 (are 16 ani) nu a incasat alocatia pentru copii decat 3 ani si anume intre 0-1 an si ... (vezi toată discuția)