avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... plata retroactiva a alocatiei de copii cu varsta sub 2 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

plata retroactiva a alocatiei de copii cu varsta sub 2 ani

Buna ziua!
As avea doua intrebari.
Baietelul meu face 2 ani in luna mai a acestui an. Tinand cont ca am fost plecata din tara in ultimii ani nu am depus cerere pt alocatie. In primavara acestui an intentionez sa ma intorc in tara si sa depun dosarul. Din cate am inteles plata alocatiei se poate face retroactiv pe o perioada de 12 luni de la data depunerii cererii. Daca la data depunerii dosarului fiul meu va implini 2 ani pot beneficia de plata retroactiva pe un an a sumei de 200 lei? sau din momentul depasirii varstei de 2 ani se trage linie si se pleaca iar de la zero?
O alta intrebare ar fi, mai pot depune actele pt alocatia prevazuta de art.25 din Legea nr.416/200, care se acorda o singura data, la nastere?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: monicuta03 , utilizator 04:30, 24 Ianuarie 2010
Pt alocatia de 42 ron/luna,alocatie pt copiii de peste 2 ani,se primeste in contiunuarea celei de 200 ron sau trebuie facuta o cerere noua?

Multumesc!
Plata alocatiei retroactiv se face pe ultimii 3 ani.
Trebuie sa deschideti un cont intr-o banca agreeata de Casa de pensii ( sunt mai multe, gen BRD, Postbanc etc.) si , in urma cererii, vi se vor vira banii in contul respectiv.

Pt celelalte intrebari, va vor raspunde colegii mei.

Pentru alocatia pentru copilul nou nascut (suma fixa care se acorda la nastere) cererea trebuie formulata in termen de 12 luni de la data nasterii copilului.
In ceea ce priveste alocatia de stat pentru copii (legea 61/1993, modificata si republicata), cererea o puteti face oricand, insa, intr-adevar, nu puteti primi suma retrocativ pentru mai mult de 12 luni (art. 6 alin. 5 din lege)
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2010
Kyandra, moderator
va multumesc pt raspunsuri
deci daca depun cererea in iunie voi putea primi 10x200+2x42 lei sau deoarece copilul are peste 2 ani vor socoti 12*42?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia pentru nou nascut si trusou evel evel Buna ziua. Acum trei ani dupa nastere se dadea de la primarie alocatia pt nou nascut si contravaloare trusou. Ma puteti ajuta sa imi spuneti daca inca se mai ... (vezi toată discuția)
Acordare alocatie nou nascut sce76 sce76 Buna seara. Stiti cumva care este legea care reglementeaza acordarea alocatiei lunare pentru copiii pana la 2 ani?Am nascut in 10 octombrie, in 22 am depus ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Bogdan2009 Bogdan2009 Sotia mea urmeaza sa nasca la finalul lunii iulie inceputul lunii august. Lucreaza de 3 ani la aceeasi institutie cu contract cu norma intreaga pe perioada ... (vezi toată discuția)